1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemen kesäpassin myynti kaksinkertaistui

Kesäpassin myynti kaksinkertaistui Rovaniemellä. Rovaniemen Matkailun ja markkinoinnin toimitusjohtajan Sanna Kortelaisen mukaan toista kesää myynnissä olleen kesäpassin myynnissä on päästy tavoitteeseen. Rovaniemen kesäpasseja on myyty yli 400.

Rovaniemen Kesäpassista on tullut vetovoimainen myyntituote perheille. Kuva: YLE/Raimo Torikka

Rovaniemen kesäpassi tuotiin markkinoille ensimmäisen kerran vuoden 2009 kesäkaudeksi. Kesäpassilla pääsee seitsemään kohteeseen Rovaniemellä ja Ranualla.

Perhekohtainen kesäpassi maksaa 99 euroa. Passi sisältää pääsyliput Arktikumiin, Santaparkiin ja Jäägalleriaan sekä Santasportin kylpylään ja frisbeegolf-radalle. Passilla pääsee myös laskemaan Ounasvaaran kesäkelkkaradalle, kuvaan Joulupukin kanssa Joulupukin Kammarissa sekä voi tilata Joulupukin kirjeen Joulupukin Pääpostissa. Lisäksi Ranuan eläinpuisto on yhtenä kesäpassikohteena.

Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kortelaisen mukaan tälle kesälle asetettu tavoite 400 kesäpassin myynti on toteutunut. Vuoden 2009 kesällä passeja myytiin noin puolet vähemmän.

Kortelaisen mukaan suuria muutoksia matkailijamäärissä ei Rovaniemen osalta ole ollut, mutta erityisesti perhematkailijoita tuntuu olleen aiempaa enemmän liikkeellä.

- Perhematkailu on yksi kesän keskeisimmistä asiakasryhmistä ja ilman muuta halutaan paketoida sinne vetovoimainen hyvä tuote ja saada aikaan sitä viipymää eli näitä majoitusvuorokausia tälle alueelle.

- Tällaisen kootun tuotteen etu on siinä, että asiakas pysyy alueella ja käyttää laajasti palveluita ja kenties palaa vielä uudelleenkin, koska yleensä joku kohde jää vielä mieltä koukuttamaan seuraavienkin lomien osalle.

Kortelaisen uskoo, että kesäpassin myynti on lisääntynyt etupäässä sen vuoksi, että sen olemassaolosta tiedetään nyt paremmin. Konkreettisia etuja ovat lisäksi hinta ja ostamisen helppous sekä kätevyys eli yhdellä passilla on päässyt seitsemään kohteeseen.

- Tietysti tässä ovat nauttineet suurinta hyötyä suurilapsiset perheet eli nyt ei ole rajoitettu lasten määrää millään tavalla, yksi hinta pätee koko perheelle. Mutta koska tuote on niin vetovoimainen niin kyllä passia on ostettu ihan pariskunnillekin.