Mokaaminen ja hidas elämä Kotkan opiston syksyn uutuuksia

Kotkan opisto viettää tänä syksynä 100-vuotisjuhliaan. Rehtori Mika Kempaksen mukaan opintosuunnitelma valmistui keväällä hyvissä ajoin ja kesällä tapahtui vain pieniä muutoksia.

kurssit

Täysin uusia kursseja on alkamassa parisenkymmentä. Opinto-opasta selaillessa mielenkiintoa kiinnittyy ensimmäisenä mokaamiskurssiin, joka järjestetään syksyn aikana kolmena sunnuntaina. Kurssin jälkeen ihmisellä pitäisi olla "enemmän keinoja ja uskallusta elää omannäköistä elämää."

- Kurssi on järjestetty lähialueen opistoissa ja ihastuin ideaan välittömästi, kun sitä meille tarjottiin, Kempas sanoo.

Downshifting on nykyisin monessa paikassa viljeltävä termi, jolla tarkoitetaan elämän kohtuullistamista ja kiireen vähentämistä. Kotkan opisto elää ajan hermolla, ja syksyllä järjestetään Hidas päivä -niminen kurssi.

- Itselläkin tekisi joskus mieli sanoa, että pysähdytään vuodeksi ja annetaan asioiden mennä. Se ei ole valitettavasti mahdollista, mutta nyt annamme opiskelijoille mahdollisuuden pohtia mikä on oikeasti elämässä tärkeää, Kempas kertoo.

Lähteet: YLE Kymenlaakso