1. yle.fi
  2. Uutiset

Lemmikin kuva laitetaan muiden perheenjäsenien viereen

Porilainen ammattivalokuvaaja Johanna Sjövall on erikoistunut ottamaan kuvia eläimistä.

lemmikkieläimet
Valokuvaaja Johanna Sjövall on kyykyssä taulun vieressä.
Johanna Sjövall (oik.) on lemmikkikuvaamisen taitaja.YLE / Karri Laihonen

Monet haluavat ottaa rakkaasta lemmikistään viimeisen päälle hienon muotokuvan ja kääntyvät asiaan vihkiytyneen Sjövallin puoleen.

- Muotokuvien lisäksi eläimenkasvattajat haluavat ottaa kunnon kuvia, vaikkapa nettiin, parhaista yksilöistään, joita käytetään jalostukseen, Sjövall kertoo.

Kaksi rakasta asiaa yhdistyvät

Nainen toimi ennen ammattimaiseksi kuvaajaksi ryhtymistään ratsastuksen opettajana. Halu työskennellä eläinten kanssa ei kadonnut alan vaihdon myötä.

- Se tuntui tosi luonnolliselta alkaa myöskin kuvata hevosia ja siinä sivussa muita eläimiä. Suomessa ei ole monia, jotka kuvaisivat hevosia tällä tavalla, sanoo Sjövall.

- Käytännössä hevoskuvat otetaan yleensä maneesissa, jonne olen tuonut mukanani taustakankaan, valot sekä muun asiaankuuluvan välineistön.

Sjövall kuvaa hevosia laitumellakin.

- Se on vähän eri projekti sitten taas. Siinä tärkeätä on ottaa kuva oikeanlaisella valolla, oikeaan aikaan vuorokaudesta.

Pelkällä lemmikkikuvaamisella ei elä

- Ei ainakaan vielä, virnistää Sjövall.

Nuoren kuvaajan työt muodostuvat suurimmaksi osaksi tavanomaisista toimeksiannoista yritysten taholta sekä muotokuvista.

- Eläinkuvaaminen on hyvä lisä markkinointimielessäkin ja kyllä kuvaajankin on tärkeää erikoistua. Ja ennen kaikkea eläinten kanssa on niin mukavaa työskennellä, Sjövall toteaa.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi