Luontoelokuvafestivaalit käyntiin Savonlinnassa

Savonlinnan ensimmäinen kansainvälinen luontoelokuvafestivaali alkaa tänään. Aamupäivällä ohjelmassa on koululaisnäytöksiä. Illemmalla Retretin luolastossa Punkaharjulla käynnistyy kolmipäiväinen tapahtuma, jossa esitetään 15 luontoelokuvaa.

luonto-ohjelmat
Luotoelokuvajuhlajuliste
Savonlinnan kansainväliset luontoelokuvafestivaalit pidetään nyt ensimmäistä kertaa.SINFF

Joukossa on savonlinnalaisen Juha Taskisen ensi-iltansa saava norppaelokuva 'Jäätä rakastavat'. Festivaaliin liittyy monia oheistapahtumia, muun muassa hyväntekeväisyysilta, jonka tuotta käytetään saimaannorppatyöhön. Tapahtuma on jo ylittänyt lipunmyyntitavoitteensa. Päivälippuja on myyty yli 2600, mikä merkitsee yli viittätuhatta istuinpaikkaa eri esityksissä.

Luontoelokuvafestivaalin ympärille aiotaan perustaa maailman suurin leirikoulutapahtuma. Festivaalin johto on keskustellut aikeesta opetusministeri Henna Virkkusen ja Opettajien ammattijärjestön puheenjohtajan Olli Luukkaisen kanssa. Molemmat olivat asiasta hyvin innostuneita, kertoo elokuvajuhlien puuhamies Pasi Pekkonen.

Luontoelokuvat ovat hyvä alku uudelle lukuvuodelle. Tänään Savonlinnan ja Kerimäen paikalliset osuuspankit ovat kutsuneet luontoelokuvafestivaaleille noin 1300 peruskoululaista ja parisataa opettajaa.

Lähteet: YLE Etelä-Savo