Mummopyörä on nuorten suosikki

Nuorison suosikki kulkupeliksi noussut mummopyörä jatkaa liitoaan, vaikka pyörämarkkinat syytävät vuosi vuodelta uusia malleja. Mummopyörästä on tullut jo muoti-ilmiö ja tämän klassikon suurin aluevaltaus on oppilaitosten pihat.

Kotimaa
Värillä on väliä.
Värillä on väliä.YLE / Sami Hoppula

Kun kaupungilla kulkiessa alkaa kiinnittää huomiota pyörämerkkeihin, mummopyörämallien määrä on valtaisa. Kaupunkiajossa tämä pyörämalli onkin parhaimmillaan. Yksinkertaisuus, kestävyys ja ajomukavuus ovat asiat, joita nuoriso haluaa pyörältään.

- Mummopyörässä viehättää sen letkeä ajotapa ja kestävyys pakkassäässäkin. Eikä nuoriso halua nykyään enää pyöriinsä isoja ja hankalia vaihdejärjestelmiä, sanoo pyöräliikkeen työntekijä Eetu Kukkonen.

Käytetyn mummopyörän kysyntä kovinta

Kun nuoriso kehuskelee kenellä on uusinta uutta olevat vaatteet tai kännykkämalli, on mummopyörissä asia toinen. Mitä vanhempi, sen parempi. Kysyntä mummopyöristä on erittäin kova ja vanhat mallit menevät kuin kuumille kiville.

- Käytettyjä mummopyöriä kysytään jatkuvasti ja ne viedään periaatteessa heti käsistä. Ne ovat myös kustannusystävällisiä ja varaosia löytyy aina, Kukkonen toteaa.

Myös katseita nuorison keskuudessa saavat tuunatut mummopyörät. Kukka- tai liekkikuvioidut ja moniväriset mummopyörät ovat vain yksi tapa saada omaa näköä pyöräänsä.

- Viimeksi haluttiin tietty väri, malli ja tasan seitsemän vaihdetta. Tämän mallin tehdas ei tee kun vaihteettomia pyöriä, joten me kasasimme asiakkaalle toiveen mukaisen mummopyörän, Kukkonen naureskelee.

Oppilaitoksen pihalla kysyttäessä nuorilta haluaisivatko he vaihtaa vanhan mummopyöränsä uuteen kalliiseen vaikkapa maastopyörään oli vastaus hyvin selvä, ei!

Lähteet: YLE Perämeri