Aleksandr Kokko siirtyy FC Popaan

FC PoPa on tehnyt loppukauden kestävän sopimuksen Aleksandr Kokon kanssa. Veikkausliigan maalikuninkuuden kaudella 2008 voittanut, porilaislähtöinen Kokko siirtyy PoPaan veikkausliigassa toisena majailevasta FC Hongasta.

Fc popa
Aleksandr Kokko seisoo peilin edessä.
Aleksandr Kokko vahvistaa ainakin loppukauden FC PoPaa.YLE / Karri Laihonen

Vähällä peliajalle FC Hongassa jäänyt Aleksandr Kokko, 23, vahvistaa sinipaitojen hyökkäystä jo huomenna kotiottelussa Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan.

- Ei tässä paljoa saa treenejä alle, mutta koen olevani nuoresta iästä huolimatta kokenut pelaaja ja tiedän mitä minulta odotetaan, Kokko kertoo.

Vaikka Kokko lähti poikasena Porista maailmalle, on hän ehtinyt pelata suurimman osan kanssa FC PoPan nykymiehistöstä.

”Nyt pelataan isoista asioista”

Iso syy Kokon siirtymiselle Poriin on myös se, että kunnianhimoinen hyökkääjä hamuaa sankarin viittaa. Hän haluaa auttaa nostamaan PoPan veikkausliigaan.

- Popassa pelataan isoista asioista tällä hetkellä. Nousumahdollisuudet eivät todellakaan ole pelkästään teoreettiset. Mä uskon täysin siihen, että noustaan. Ne pelaa ketkä uskoo, ja se pitää näyttää joka pelissä ja joka treeneissä, että me uskotaan tähän joukkueeseen, Kokko julistaa.

Kokon sopimus pitää kärjen tällä Porissa kauden loppuun. Jatkosta ei ole vielä käyty keskusteluja. Sekä pelaajan että joukkuejohdon katse on kohdistettu pelkästään loppukauteen.

- Nyt mennään täysillä kaksi kuuakautta PoPan kanssa ja sen jälkeen mietitään missä jatkan uraani. Seuraava askel mikä tässä iässä pitäisi ottaa, on ulkomaille siirtyminen.

”Boris on PoPan historian kovimpia hankintoja”

Urheilutoimenjohtaja Antti Sumiala on silminnähden innoissaan tuoreesta vahvistuksesta.

- Kaveri on voittanut pari vuotta sitten maalikuninkuuden veikkausliigassa. Kyllä "Boris" on ehkä kovin signaus PoPaan koskaan, Sumiala hehkuttaa.

- Boris on juuri sitä mitä nyt tarvitaan. Monet joukkueet sumputtavat meitä vastaan ja sitä ei juoksemalla murreta. Kokko pystyy suojaamaan palloa ja pitämään sitä pienessä tilassa hyökkäyspäässä.

Sumiala lupaa parempaa

PoPan vahva mies Sumiala painottaa sitä, ettei valmentajat eikä joukkueen johto ole missään nimessä ollut tyytyväinen siihen joukkueeseen mitä koti-otteluissa on nähty.

- Kotona on se lopullinen draivi ja palo puuttunut. Se tarvitsee löytää, jotta taistellaan tosissaan vielä noususta, entinen huippuviimeistelijä sanoo.

- Voin luvata, että huomenna kun vastaan tulee KPV, on meillä radikaaleja muutoksia kokoonpanossa, Sumiala toteaa salaperäisesti.

Lähteet: YLE Satakunta