1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Levyllinen kappaleita syntyi rakkaudesta Rovaniemeen

Rovaniemeläinen musiikinopettaja ja säveltäjä Esa Tikkala julkaisee levyllisen Rovaniemi-aiheisia kappaleita. Tikkalan säveltämät kappaleet ovat paikallisten runoilijoiden ja sanoittajien tekstittämiä. Levy julkaistaan viikonloppuna Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla kaupungin 50-vuotispäivien kunniaksi.

Rovaniemi
Esa Tikkala on säveltänyt cd-levyllisen Rovaniemi-aiheisia kappaleita.YLE / Tanja Männistö

Wanhoilla markkinoilla järjestetään kaupungin 50-vuotispäivien kunniaksi kansalaisjuhlat. Esa Tikkala kritisoi kaupungin johtoa siitä, että sen olisi pitänyt olla aloitteellinen kyseisten juhlien järjestämisessä.

- Onneksi me kaupunkilaiset huomasimme sen ja olemme nyt monilla tavoilla tätä vieneet eteenpäin ja nyt näiden Wanhojen Markkinoiden sisältönä on nämä Rovaniemen kaupungin 50-vuotisjuhlat.

Tikkala kertoo, että idea levyntekoon lähti siitä, että Kaj Chydenius teki aikoinaan samalla periaatteella levyn kesäpaikallaan Orimattilassa kunnan runoilijoiden tuotoksista.

- Ajattelin, että minä voisin tehdä ihan samalla periaatteella cd:n.

Sävellystyöt Tikkala on tehnyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tikkala halusi tehdä levyn rakkaudesta kotikaupunkiinsa, vaikka löytääkin siitä paljon moitittavaa.

- Meillä on kaksijakoinen kaupunki, on rumaa ja kaunista, Tikkala toteaa ja lyttää edelleen Revontulikeskuksen kaupunkia peittävänä elementtinä.

- Meillä on liian tiheästi rakennettu kaupunki. Joka ikistä vihreää plänttiä tulee puolustaa. Puistot on unohdettu.

- Mutta rovaniemeläiset ihmiset tekevät kaupungin. Meillä on kävelykatu. Me olemme kansainvälistyneet. Kaupungistumista on hyvässä mielessä tapahtunut koko ajan.

Rovaniemi kaupunkini-cd:n tuotto käytetään "Lyseonpuiston lukion toivotut 2"-albumin tekemiseen.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi