Vihdin kirkossa vihitään yöhön asti

Vihdin seurakunta järjestää lauantaina Hääyön, jossa pareja vihitään avioliittoon puolen tunnin välein. Vihkimisiä jatketaan keskiyöhön asti.

Hääyö
Vihkisormukset naisen ja miehen sormissa.
Yle

Vihkiaikoja jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ensimmäinen vihkiminen alkaa kello 20.

Vihkimisen jälkeen hääpareille tarjotaan kahvit seurakuntatalolla, missä on järjestetty mahdollisuus myös hääkuvaukseen.

Hääyössä työskentelee kahdeksan pappia, kaksi kanttoria ja seitsemän muuta seurakunnan työntekijää. Seurakunta haluaa tarjota mahdollisuuden nopeaan ja pienimuotoiseen kirkkovihkimiseen.

Hyviä muistoja joukkovihkimisestä

Vihdin seurakunnan tiedotta Susanna Vuorisella on omakohtaista kokemusta joukkovihkimisestä. Vuorinen meni naimisiin helmikuussa Espoon hääyössä. Tapahtumalla oli sama ajatus kuin Vihdin hääyöllä.

– En ole koskaan haaveillut suurista prinsessahäistä. Läsnä olivat meille lähimmät ihmiset, tapahtuma oli mukava ja meidän näköinen, Vuorinen muistelee.

Tikkurilan seurakunta järjestää Hääyön 17. syyskuuta Pyhän Laurin Kirkossa. Viime vuonna Vantaalla tapahtuma keräsi suuren suosion.

Lokakuussa joukkovihkimiset palaavat Espooseen, kun Perkkaan kappelissa vihitään pareja aamusta iltaan puolen tunnin välein.

Lähteet: YLE Helsinki / Antti Tuominen