Konevikainen vesibussi saatettiin takaisin satamaan

Vesibussi m/s Marina ja sen 49 matkustajaa saatettiin Turun satamaan konevian takia. Pienristeilyalus oli paluumatkalla Vepsän saaresta, kun sen tuuletinhihna rikkoutui. Alus ajelehti hetken, mutta vika saatiin korjattua jo ennen varmuuden vuoksi paikalle hälytetyn meripelastusyhdistyksen veneen saapumista.

vesibussit (vesikulkuneuvot)

Pienristeilyalus oli paluumatkalla takaisin Turkuun. Se oli ehtinyt ajaa reilun vartin Vepsän saaresta, kun vika ilmeni. Meripelastuskeskukseen ilmoitus tuli hieman ennen puoli neljää sunnuntai-iltapäivällä. Aluksessa oli Meripelastuskeskuksen tietojen mukaan 49 matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä.

Sää oli tapahtumahetkellä hyvä eikä matkustajille koitunut varsinaista vaaraa. Tilanne kesti noin viisitoista minuuttia. m/s Marinan kahden hengen miehistö vaihtoi viallisen hihnan jo ennen meripelastusyhdistyksen aluksen saapumista. Paikalla hälytetty Meripelastusyhdistys Sydvästin Paroc-alus kuitenkin saattoi vesibussin kotisatamaan Aura-joen rantaan.

m/s Marinan omistaman Rosita Oy:n liikennöitsijän Stefan Jensenin mukaan vika on korjattu. Vuonna 1990 rakennetun vesibussin moottori aiotaan kuitenkin varmuuden vuoksi tarkistaa huomenna ennen uutta risteilyä.

Lähteet: YLE Uutiset