15 vuotta täyttävää Kotikatua juhlittiin Pasilassa

Tänä syksynä 15 vuotta jatkunutta Kotikatu-televisiosarjaa juhlittiin lauantaina Pasilassa järjestetyssä yleisötapahtumassa. Kotikatu on jatkunut kauemmin kuin yksikään muu kotimainen draamasarja.

Kotimaa
Faneja Kotikadun lavasteissa
Suomen pitkäikäisimmän draamasarjan juhlintaan pääsi 600 ensimmäisenä ilmoittautunutta tuhansien halukkaiden joukosta.

Kaikkiaan tapahtumaan osallistui yli 600 ohjelman ystävää. Järjestäjien mukaan läheskään kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.

- On kiva nähdä se kokoluokka, millä tätä sarjaa tehdään, ja kiva päästä lavasteisiin, kun vuosia on tätä sarjaa seurattu. Lapsetkin odottaa innolla, sanoi tamperelainen Harri Kaihlanen.

Vieraat pääsivät niin kotikatulaisten lavastettuihin asuntoihin kuin tapaamaan myös itse näyttelijöitä sekä katsomaan ennakkoon syksyn avausjakson. Järjestäjät arvioivat, että suurin osa osallistujista on faneja pääkaupunkiseudulta. Aiemmissa juhlissa on ollut mukana myös väkeä Hämeestä ja Pohjanmaalta.

Elämänläheisyys koukuttaa

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun Kotikatu lähetettiin ensimmäisen kerran televisiossa. Fanit arvioivat sarjan elämänläheisyyden olevan syy siihen, minkä vuoksi sarja pitää pauloissaan vuodesta toiseen.

- Siinä on riittävästi tapahtumia ja normaalia elämää, ja ne henkilöt on vaan niin kiinnostavia, sanoi Valkeakoskelta Kotikadun lavasteita katsomaan lähtenyt Tuula Nummelin.

- Ehkä se elämän aitous, että kaikki voisi tapahtua oikeastikin. Se on kiva perhesarja, jossa on tavallisia asioita, summasi Marika Kaihlanen Tampereelta.

Sarjaa esitetään TV1:ssä kaksi puolen tunnin mittaista jaksoa viikossa, torstaina ja perjantaina, sekä koko tunnin jakson uusintana lauantaina. Torstain jakso kerää keskimäärin 600 000 katsojaa, perjantain jakso selvästi vähemmän.

Lähteet: YLE Uutiset