1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lintuhäkki

Lintutarhat odottaa pysyvää tukea Heinolassa

Heinolan Lintutarhat odottaa vihdoin pääsyä valtion pysyvän tuen piiriin. Luonnonvaraisia loukkaantuneita eläimiä on autettava, määrää laki. Heinolan kaupungin rahoittama toiminta on ollut jatkuvasti leikkausuhan alla.

Julli-nimin korppi leikkii joskus polttavansa tupakkaa ja yskii päälle. Juttutuulelle osuessaan se tervehtii lintutarhan vierailijoita. Kuva: YLE / Tanja Perkkiö

Lintutarhan johtajan Olli Vuoren mielestä oikeudenmukaisinta olisi, jos valtio tukisi loukkaantuneiden lintujen hoitoa, ja lintutarhan papukaijoista vastaisi Heinolan kaupunki.

Se tarkoittaisi Vuoren mukaan ministeriöltä noin 200 000 euron tukipottia vuodessa. Heinolan osuus olisi joitain kymmeniä tuhansia euroja.

Paljon julkisuutta saaneella lintutarhalla on takanaan hyvä vuosi, muun muassa lahjoituksia on annettu kiitettävästi, Olli Vuori kertoo:

- Joitain tuhansia (euroja) on tullut ja myös kannatusyhdistys on saanut uusia jäseniä. Olemme järjestäneet tapahtumia ja sitä kautta saaneet tuottoja. Kyllä se rahoituksen runko pitää kuitenkin olla vakaampi eikä sitä lahjoituksilla saada turvattua, sanoo Vuori.

Heinolan Lintutarhat aloittavat syksyllä ympäristöministeriön kanssa neuvottelun toiminnan rahoituksesta.

Tälle vuodelle ministeriö myönsi 50 000 euron kerta-avustuksen.