1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. torikauppa

EU valloitti Kokkolan iltatorin

Kokkolan iltatori kylpi keskiviikkona auringon ja EU:n alla. EU iltatorilla -tapahtuma keräsi väkeä, ihmiset myös kuuntelivat tarkkaan EU-asiaa ja seurasivat osasivatko MTK:n puheenjohtaja tai Eviran pääjohtaja erottaa kotimaisen tomaatin ulkomaisesta.

EU arjessa - teemapäivä näkyi keskiviikkona muun muassa maakunnan kouluilla, Kokkola-salin seminaarissa ja huipentui EU iltatorilla tapahtumaan. Päivän teemana oli ruoka ja valittu teema myös kiinnosti runsaslukuisena paikalle tullutta yleisöä.

Tapahtuman juonsivat YLE Keski-Pohjanmaan toimittajat Petri Kuikka ja Kati Latva-Teikari yhdessä YLE TV2:n kokkolalaislähtöisen Maarit Tastulan kanssa.

Tapahtumassa käytiin lävitse muun muassa etukäteen jätettyjä kysymyksiä, mutta paikan päällä yleisöltä tuli esimerkiksi tiukka kysymys Kreikka-tuesta

EU-teltalla pystyi myös jättämään EU:lle videoterveiset. Joitakin tervehdyksiä myös taltioitiin muun muassa parlamentaarikkojen katseltaviksi.

Kokkolan ammattiopiston kokkiopiskelijat olivat valmistaneet makukisan, jossa MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio ja Komission Suomen edustuston päällikkö Eikka Kosonen joutuivat tiukkojen tehtävien eteen.

Maarit Tastulan tiukasti tuomaroimassa kisassa piti tunnistaa esimerkiksi kotimainen porkkana, maito ja tomaatti ulkomaisista leikkimielisessä kilpailussa. Tomaatin tunnistaminen meni metsään kaikilta, tosin Husu-Kallio protestoi vihannesten olleen kypsyysasteeltaan liian poikkeavia.

Bratvurstin ja chevren kotimaa kisailijoilla oli hyvin hanskassa, sen sijaan keskipohjalaista herkkua pepua eli muttia ei kukaan osannut sijoittaa kartalle! Onneksi yleisöstä löytyi mutinsyönnin Suomen mestari, joka antoi opettavaisen tietoiskun maakunnan perinneruuasta.