1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

FLY Lappeenrannan lentopalvelut myynnissä

Valmistelut FLY Lappeenranta -yhtiön liiketoiminnan myymiseksi ovat pitkällä. Kaupunkiyhtiöiden hallituksen on määrä käsitellä asiaa huomenna tiistaina.

Kuva: YLE Etelä-Karjala

FLY Lappeenrannan toimitusjohtajan Juha-Pekka Paanasen mukaan kiinnostuneita ostajakandidaatteja tukipalveluille on. Tavoitteena saada aikaan yhtiön taloutta tasapainottavat pitkän aikavälin ratkaisut.

Myyntiin kytkeytyy lähtö- ja tuloselvityspalvelujen siirto Finavialta lentokenttäyhtiölle. Toimitusjohtaja Juha-Pekka Paananen uskoo Finavian myöntyvän kentän kaupallisten palvelujen yksityistämiseen. Neuvotteluja käydään asiasta jatkuvasti,.

FLY Lappeenrannan vuoden alkupuoliskon tulos on lähes 96 000 euroa tappiollinen. Yhtiön tulosta ovat painaneet muun muassa lentoyhtiö Wingon aiheuttamat rasitteet kuten maksamatta jääneet asiakaspalvelukulut. Näistä kaupunkiyhtiöt on jättänyt haastehakemuksen käräjäoikeuteen Turkuun.

Henkilöstöinvestoinnit alkavat tuottaa

FLY Lappeenrannan alkuvuoden tulosta rasitti myös lentotoiminnan voimakas vilkastuminen. Työntekijöitä koulutettiin, ja myös ilta- ja viikonlopputöitä kentällä tuli odotettua enemmän.

Nyt investoinnit alkavat maksaa itseään takaisin; lentojen määrän jopa kolminkertaistuminen pystytään hoitamaan nykyisellä henkilöstöllä.

Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöiden puolivuotiskatsauksessa myös maapalveluja hoitava Finavia saa osakseen arvostelua poukkoilevasta sopimuspolitiikasta ja resurssipulasta. Tämän vuoksi katsotaan mainosmyynnin ja ravintolaliiketoimen jääneen alkuvuonna budjetoidusta.

Lappeenrannan kaupunginhallitus käsittelee tänään talouden puolivuotiskatsausta, jossa kaupunkiyhtiöiden tulos on monien eri tekijöiden vuoksi runsaat 300 000 euroa miinuksella.

Budjetoitua heikompaan tulokseen vaikuttivat FLY Lappeenrannan lisäksi myös mm. Saimaa Linesin konkurssi Yritystilan kautta sekä Raipon autojen maahantulokeskuksen lopetus, joka heikensi Free Zonen tulosta.