Vikakönkään slalomrata rakenteille

Koskipujotteluradan rakentaminen on alkanut Rovaniemen Vikakönkäällä. EU:n ja Rovaniemen kaupungin tuella Raudanjoen Vikakönkääseen rakennettava koskipujottelurata soveltuu sekä kanoottipujotteluun että kumilauttakoskenlaskuun.

Rovaniemi
Vikaköngäs
Vikaköngästä on muokattu koskenlaskuun sopivaksi.YLE / Raimo Torikka

Rovaniemen Vikajärven kylän kupeessa oleva Vikäköngas saa valmistuvan koskipujotteluradan myötä lisää vetovoimaisuutta. Jo nyt paikalla oleva vapaa-ajanviettopaikka on seudun komeimpia.

Tulevan koskipujotteluradan rakenteille on jo kaivettu tarvittavat kuopat. Tiistain ja keskiviikon aikana tehdään valutöitä, sanoo Lapin Urheiluopiston projektipäällikkö Raimo Kuru.

- Tähän pystytetään ensimmäisenä 2,5-3 metriä pitkät metalliset kannatinpylväät, ja niitten varassa on joen pitkittäissuunnassa kulkeva vaijeri. Pylväiden ja vaijerin varaan rataan tehdään joen ylittävät poikittaissuuntaiset rakenteet, joihin kiinnitetään portit.

Raudanjoen Vikaköngas on erinomainen paikka koskenlaskun harrastajille jo nyt kun tie on vieressä saatikka sitten kun rata on valmis. Kajakkiharrastajille muutamia pujotteluratoja on kyllä Suomessakin, mutta kumilauttaharrastajille ei tämmöistä paikkaa ole olemassa.

Täyttää kansainväliset säännöt

Tärkeä se on myös tulevaisuuden kilpailutoiminnan kannalta. Kurun mukaan rata mahdollistaa kilpailut kansainvälisillä säännöillä.

- Suomessa ei ole missään muualla sellaista paikkaa, jossa on kiinteästi joen yli menevät köydet ja vaijerit, joihin pystytään laittamaan portit.

Kun vihdoin radan rakentamiseen saakka on päästy, ei viivyttelylle ole enää sijaa. Ensimmäiset kisat painavat paalle vajaan kahden viikon päässä. Suomen katsastuskilpailut Costa Rican ensi vuoden MM-kilpailuja varten järjestetään 3.-4.9.

- Kolmas päivä on tässä Vikakönkäällä pujotteluosuus.

Lähteet: YLE Raimo Torikka