Sami Kuoppamäki valittiin Suomen parhaaksi rumpaliksi

Sami Kuoppamäki on valittu Suomen parhaaksi rumpaliksi YleX:n äänestyksessä. Muusikko on soittanut useissa kokoonpanoissa kuten Kingston Wall, Von Hertzen Brothers ja Samuli Putro.

viihde
Yhtye esiintyy festivaaleilla.
Samuli Putron yhtyeessä soitti maan eturivin muusikkoja. Esimerkiksi edessä rumpuja soittaa Sami Kuoppamäki.YLE / Risto Koskinen

Sami Kuoppamäki sai äänetyksessä yhteensä 437 ääntä. Mies on tuloksesta mielissään.

- Suorastaan naurahdin, kun kuulin että olen ehdolla. En koe itseäni solistiseksi rumpaliksi vaan enemmänkin sellaiseksi bändityypiksi. Kiitän kunniasta ja yritän olla ansaitun tunnustuksen arvoinen, Kuoppamäki hämmästelee.

Kuoppamäki kertoo rummutaneensa vuosien aikana todella paljon.

- Toivottavasti äänestyksen tulos johtuu tällaisesta pitkän linjan työskentelystä eli tämä ei ole ollut sellainen ihan pieni flirtti rumpujen kanssa, vaan pidemmän kaaren toimintaa, Kuoppamäki analysoi.

Hän ei osaa nimetä vain yhtä esikuvaa.

- Niitä on tosi paljon. Soittokaverit ovat todellisen elämän esikuvia. Niistä saa inspiraatiota.

Vahvuuksiaan mies listaa melko vaatimattomasti.

- Toivon, että se on oma persoona, joka kuuluu soitossa. Eli se että pystyisi soittamaan enemmän kuin vain nuotteja ja tahteja. Sieltä tulisi kuulua elämää läpi, Kuoppamäki pohtii.

YleX:n Suomen paras rumpali -äänestyksessä kakkoseksi sijoittui Kai Hahto ja kolmanneksi Teppo Velin. Kaiken kaikkiaan äänestyksessä annettiin 4 218 ääntä.

Viime keväänä YleX järjesti Suomen paras kitaristi -äänestyksen. Silloin voiton vei Disco Ensemblen Jussi Ylikoski.

Lähteet: YLE Uutiset