Nettikeskustelijat kommentoivat teiniseksiä

Osassa kouluja nuoret voivat saada kondomeja ilmaiseksi esimerkiksi terveydenhoitajalta tai terveystiedon tunnilla, mutta monissa kunnissa kondomien jakamiseen ei ole varaa. Nettikeskustelijat ovat keskustelleet seksin asenneilmastosta ja teiniseksin vaaroista. Osissa kuntia koulujen seksivalistus tuntuu olevan olematonta.

Kotimaa

Nimimerkki Maanviljelijän tytär suhtautuu epäillen asiaan.

"Kondomin käyttämisessä ei ole mitään vastuullista, jos ei ole valmis hankkimaan lapsia. Kondomi korkeintaan lykkää lapsen saamista vääjäämättömään vahinkoon saakkaa. On myös naurettavaa kuvitella, että pelkkä peniksen peittäminen suojaisi taudeilta."

Nimimerkki avioliitto = turhia murheita ja ongelmia linjaa seksiä.

"Ihmettelen hieman nimimerkin "IHS" näkemystä siittä että seksi kuuluu vain avioliittoon. Mikähän mahtaa olla peruste? Mitä vikaa on avoliitossa, tai seurustelussa, tai yksinkertaisessa seksi-suhteessa?"

Nimimerkki 3 lapsen isä nostaa esiin asenneilmaston.

"Seksin aloittaminen on aina iso asia, jota harva varmaan tekee "ihan vaan hetken mielijohteesta". Toisaalta asenneilmastolla "on ihan ok harrastaa teininä seksiä" madalletaan varmastikin kovasti kynnystä."

Nimimerkki satunnainenmatkailija tuo esiin alueellisia eroja.

"Oulun lähikunnassa ei anneta ehkäisyneuvontaa ollenkaan, koska terveydenhoitajan uskonnollinen vakaamus estää sen. Ihmettelen vaan, että miten kyseiset henkilöt voivat kieltäytyä?"

Nimimerkki Tänä laajentaa keskustelun katoliseen kirkkoon.

"Jopa katolinen kirkko on edistyksellinen tässä asiassa, siellä nimittäin ollaan sallimassa kondomiautomaatit joka kouluun tänä syksynä."

Nimimerkki Järki päähän kannustaa jakamaan ehkäisyvälineitä.

"Uskomatonta, kuinka osa näyttää luulevan, että seksistä pidättäytymiseen perustuva valistus olisi jotenkin toimiva ratkaisu. Teinit tulevat harrastamaan seksiä vaikka kuinka kuvittelisitte, että he eivät sitä tee jos heille sanoo että ei saa. Ehkäisyvälineiden jakelu on valtavan paljon järkevämpi keino minimoida seksiin liittyviä riskejä."

Lähteet: YLE Uutiset