1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. oopperat

Mari Palo Kirstin rooliin Taipaleenjoelle

Sopraano Mari Palo korvaa ensi kesänä Helena Juntusen Kirstin roolissa Ilmajoen musiikkijuhlien Taipaleenjoki-oopperassa. Tänä kesänä kantaesitetty Taipaleenjoki palaa Ilkanrannan ooppera-areenalle jälleen ensi kesänä.

Kuva: YLE

Ilkka Kuusiston ja Panu Rajalan Taipaleenjoki-ooppera sai kantaesityksensä Ilmajoen Musiikkijuhlilla 16.6.2010. Ensi kesänä Taipaleenjokea esitetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna 10.-12.6. sekä 17.-19.6.2011.

Sopraano Mari Palo on opiskellut Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Lauludiplomin hän teki 2003 ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2008.

Palo on esiintynyt muun muassa Suomen Kansallisoopperassa, Oslon oopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Merkittäviä roolitöitä ovat olleet Verdin La Traviatan Violetta, Mozartin Taikahuilun Pamina sekä Kaija Saariahon oopperan Adriana Mater Refka.

Palo on sijoittunut Lappeenrannan laulukilpailuissa kolmanneksi vuonna 1999 ja Merikanto-laulukilpailuissa hän saavutti 2. sijan vuonna 2001. Palo on saanut Yleisradion tunnustuspalkinnon vuonna 1999.