Moventas vähentää väkeä Jyväskylässä

Tuuliturbiinivaihteita Jyväskylässä valmistava Moventas aloittaa yt-neuvottelut. Tavoitteena on 150 henkilötyövuoden vähentäminen. Todennäköisesti edessä on myös irtisanomisia mutta yhtiön mukaan irtisanottavien määrä pyritään pitämään mahdollisimman pienenä.

Moventas
Tuulivoimalan vaihteistoa
YLE Keski-Suomi

Yhtiön tiedotteessa todetaan, että tuulivoimamarkkinat kärsivät edelleen taloustaantuman vaikutuksista. Alan kasvu on nopeinta Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa, minne myös Moventas panostaa jatkossa entistä enemmän. Siksi Jyväskylän toiminnot sopeutetaan vastaamaan paremmin lähivuosien markkinatilannetta ja kysyntää.

- Tavoitteemme on vähentää tuulivaihdeliiketoiminnan Jyväskylän henkilöstön määrä sille tasolle, joka vastaa lähivuosien resurssitarvetta Euroopassa. Arviomme mukaan tämä tarkoittaa 150 henkilötyövuoden karsimista, sanoo toimitusjohtaja Jukka Jäämaa.

Moventaksella on Jyväskylän tehtailla noin 600 työntekijää.

Jyväskylässä on tarkoitus jatkossakin säilyttää tuulivoimavaihdetuotannon päätoiminnot, kuten tuotekehitys ja Euroopan tarpeisiin tulevien vaihteiden valmistus. Sen sijaan kokoonpanoa ja testausta siirretään lähemmäs nykyisiä ja uusia isoja asiakkaita Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

Moventas on yksi maailman suurimmista tuuliturbiinivaihteiden valmistajista. Suurin osa tuotteiden loppukäytöstä liittyy uusiutuvaan energiaan. Moventaksen liikevaihto vuonna 2009 oli 237 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on noin 1 200 työntekijää kahdeksassa maassa. Moventaksen suurin omistaja on eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö IK Investment Partners.