Britannian Big Brotherin seuraaja on friikkishow

Britanniassa on kehitelty uusi tosi-tv-ohjelma, jossa ulkonäöltään poikkeava ja kaunis ihminen asuvat peilien täyttämässä talossa. Pian päättyvän Big Brother -ohjelman seuraajaa on arvosteltu televisioon sopimattomaksi.

viihde

Channel 4 -kanavan Beauty and the Beast eli Kaunotar ja hirviö -ohjelmassa kussakin jaksossa on mukana eri pari. Kamerat seuraavat ulkonäöltään poikkeavaa ja kaunista ihmistä sekä talon sisä- että ulkopuolella ja tarkoituksena on näyttää, kuinka ulkonäkö vaikuttaa ihmisten elämään. Ohjelmassa nähdään muiden muassa kääpiö, Touretten oireyhtymää sairastava sekä pakkomielteinen kauneusleikkauksissa kävijä.

Ohjelmaa on jo arvostellut brittiläinen mediakriittinen kansalaisjärjestö Meadiawatch UK.

- Channel 4 lupasi lopettaa tällaiset tirkistelyohjelmat, kun se ilmoitti Big Brotherin lopettamisesta. Ulkonäöltään poikkeavan ihmisen laittaminen peilejä sisältävään taloon viihteen nimissä ei ole tervettä eikä sopivaa ohjelmaa televisioon. Se kuulostaa vain poikkeukselliselta friikkishow'lta, sanoo järjestön Vivienne Pattison.

Kuusiosaisen Beauty and the Beast -sarjan tekemisessä on kuitenkin ollut mukana brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Changing Faces, joka edustaa ja tukee epämuodostumista kärsiviä ihmisiä. Channel 4 -kanavan mukaan sarjan tarkoituksena on haastaa ihmisten kapeakatseiset määritelmät kauneudesta suoralla ja koukuttavalla tavalla.

Tiedot uudesta ohjelmasta tulivat julkisuuteen, kun Britannian viimeinen ja järjestyksessään 11. Big Brother -ohjelma on loppusuoralla. Beauty and the Beast -ohjelma alkaa näkyä Britanniassa vuodenvaihteessa.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset