1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomalaisrauhanturvaaja loukkaantui Afganistanissa

Suomalainen rauhanturvaaja loukkaantui tiistaina Afganistanissa suomalaisen palvelustoverinsa vahingonlaukauksesta. Loukkaantuneella ei ole hengenvaaraa.

Tapaus sattui Aybakin kaupungissa rauhanturvaajien tukikohdassa.

Suomalaisen kriisinhallintajoukon komentajan, everstiluutnantti Mikael Feldtin mukaan rauhanturvaajien joukko oli lähdössä Aybakin tukikohdasta viereselle ampumaradalle harjoittelemaan, ja vahingonlaukaus tapahtui lähtötilanteessa.

- Ohjeet on sellaiset, että aina tietysti kun ollaan tukikohdassa, aseet ovat tyhjät ja lippaat eivät ole kiinni, mutta aina kun lähdetään tukikohdasta ulos, niin siinä vaiheessa aseet ladataan ja varmistetaan, Feldt sanoo.

Sääreen vamman saanut rauhanturvaaja kuljetettiin helikopterilla saksalaiseen kenttäsairaalaan Maza-e-Sharifiin. Feldtin mukaan hänen tilansa on vakautettu ja hänet evakuoidaan nyt Suomeen hoidettavaksi.

Tapauksen tutkinta on käynnistetty ja perusselvitysten jälkeen se siirtyy pääesikunnan tutkintaosastolle Suomeen.

- Täällä hetkellä en lähde arviomaan sitä, mikä tämä tapahtumaketju oli, mutta se tutkitaan perusteellisesti. Sitten kun tutkinta valimistuu, niin pystytyään sanomaan paremmin mikä tapahtumaketju tässä oli, Feldt sanoo.

Rauhanturvaajan läheisille on ilmoitettu asiasta.