1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Hollannissa suuri huumetakavarikko

Hollannin poliisi on tehnyt suuren huumetakavarikon Amsterdamin lentokentän läheltä. Varastohallista löytyi kätkettynä seitsemän tonnia hashishta ja marijuanaa.

Poliisi arvioi takavarikoitujen huumeiden arvoksi katukaupassa noin 40 miljoonaa euroa. Takavarikko on Hollannin historian suurimpia.

Kätkö löytyi kun poliisi alkoi seurata 35-vuotiasta miestä, joka oli aiemmin tuomittu huumerikoksista. Mies oli vuokrannut varastotilan toisen henkilön välityksellä.

Hollanti suhtautuu naapurimaitaan suvaitsevammin niin sanottuihin pehmeisiin huumeisiin ja pienten määrien hallussapito on sallitua. Maassa on noin 700 kahvilaa, joista marijuanaa saa ostaa laillisesti. Niiden varastoissa saa kuitenkin olla kerrallaan vain puoli kiloa huumetta. Suurten huumemäärien salakuljetus ja kauppaaminen on edelleen laitonta.

Hollannin poliisin mukaan salakuljettajat ovat viime vuosina tulleet yhä taitavammiksi huumelastien kätkemisessä. Huumeita on löydetty muun muassa Jamaikalta tulleesta viskilastista, panamalaisesta ananaskuormasta ja Kolumbiasta tulleista ruusukimpuista.