Ei ihmiset pakolla työssä pysy

Työssä viihtyminen on pitkälti kiinni esimiehistä ja työkavereista. Peiliin katsominenkin on sallittu, jos työssä viihtyminen tökkii.

työviihtyvyys
Marja-Liisa Manka
Marja-Liisa Manka.Tiina Kokko / Yle

- Työpaikoilla pitää kiinnittää huomiota työssä jaksamiseen. Ei ihmiset pakolla työssä pysy, sanoo työhyvinvoinnin ja ihmisten johtamisen professori Marja-Liisa Manka Tampereen yliopiston kauppakorkeakoulun tutkimus- ja koulutuskeskus Synergosta.

Suomessa jäädään yhä nuorempana eläkkeelle esimerkiksi masennusoireiden vuoksi. Alle 30-vuotiaiden masennusoireet ovat kasvaneet hurjasti. Nuoren ihmisen eläköityminen käy yhteiskunnalle kalliiksi.

  • Eikä pelkästään raha vaikuta, vaan kärsimys perheelle ja itselle ovat sellaisia asioita, että niihin pitäisi kiinnittää huomiota, Manka sanoo.

Hyvä pomo ja kivat työkaverit auttavat jaksamaan

Mankan mukaan mielenterveysongelmien syynä on usein erityisesti työelämä, mutta toki henkilökohtaisetkin asiat vaikuttavat.

  • Suurin osa suomalaisista ajattelee, että työelämässä mennään liian lujaa. Työn mielekkyyden kehitys on kulkenut viime aikoina alamäkeä, joten siihen tulisi kiinnittää työpaikoilla enemmän huomiota, Manka muistuttaa.

Manka huomauttaa, että oman työhyvinvoinnin eteen voi tehdä itsekin työtä. -Myönteinen asenne, että asioihin voi vaikuttaa ja niitä voi nostaa esille, se auttaa. Tällainen asenne on havaittu tulostekijäksi, sanoo Manka.

Työelämän laatutekijät vaikuttavat viihtymiseen työelämässä.

  • Työpaikan hyvät sosiaaliet suhteet, hyvä työnjohto sekä mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön lisäävät jaksamista, Manka sanoo.

Lähteet: YLE Häme