1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Surf&turf-pihvi

Kuva: YLE / Ari Vihanta

Itse tehdylle barbeque-kastikkeelle tulee käyttöä kun grillissä tirisee surf&turf -pihvi. Annoksen ideana on yhdistää liha ja äyriäiset.

Härän sisä- tai ulkofilepihvi, noin 200 g

scampinpyrstöjä

kevätsipulia tai parsaa

BBQ eli barbeque-kastiketta (katso ohje reseptiarkistosta)

lime

Keitä parsa suola-etikkavedessä, kevätsipulit voi-vesi-suola -seoksessa.

Grillaa pihvi ja ravunpyrstöt, kääntele usein ja voitela aina barbeque-kastikkeella. Leikkaa lime 2 sentin viipaleeksi ja grillaa nekin.

Asettele lautaselle ensin pihvi ja päälle ravunpyrstöjä ja maustevoi. Lisäkkeeksi parsaa ja kevätsipulia.