Patsaspuiston tulevaisuus täysin auki

Parikkalan kunta hylkäsi tiistaina taiteilija Veijo Rönkkösen perikunnan tekemän myyntitarjouksen. Kunnanhallituksen mukaan puisto olisi vaatinut investointeja, joiden kuluiksi arvioitiin 98 500 €. Vuosittaisiksi käyttökustannuksiksi laskettiin 80 000 euroa. Perikuntaan kuuluva Raimo Rönkkönen pitää laskelmia liioiteltuina.

Perikunta
Patsaspuisto
YLE / Kari Kosonen

Taiteilija Veijo Rönkkösen perikuntaan kuuluva Raimo Rönkkönen kertoo, ettei perikunnalla ole vielä toimintasuunnitelmaa Patsaspuiston tulevaisuuden suhteen.

- Yhteydenottoja on ollut. Emme ole ottaneet niitä vakavasti, sillä uskoimme, että kunta sen ostaisi. Nyt pitää miettiä mitä tehdään.

Yksityisille henkilöille myymistä varotaan, sillä patsaspuisto halutaan säilyttää yhtenä kokonaisuutena.

- Siinä voi käydä, patsaat myydään erikseen ja puisto häipyy siten maailman teille, Rönkkönen sanoo.

Parikkalan Patsaspuisto edustaa ITE-taidetta eli nykykansantaidetta. Raimo Rönkkösen mukaan yksi mahdollinen ostajaehdokas on Veli Granön luotsaama ITE-taiteen yhdistys.

- Tällä yhdistyksellä on ainakin paljon sponsoreita, se voisi olla yksi mahdollisuus.

"Laskutikkua on vedetty maanantaina"

Raimo Rönkkönen uskoo, ettei Patsaspuiston hinta ollut kynnyskysymys myyntitarjouksen hylkäämisessä.

- Kunnassa on tehty hirveitä laskelmia käyttökustannuksista ja peruskorjauksesta. Tuntuu, että laskutikkua on vedetty maanantaipäivänä.

Vuosittaisiksi käyttökustannuksiksi laskettiin 80 000 euroa.

- Laskelmat ovat ylimitoitettuja. Yksi mies on aiemmin hoitanut tämän muiden töiden ohella ja nyt laitetaan tällainen vuosiarvio, päivittelee Raimo Rönkkönen.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala