1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mökkeily

Hallikaisen mökillä vinkuu ja vonkuu

Oletko joskus koittanut viettää mökillä viikonloppua viiden eri-ikäisen teinin kanssa. Jos et ole, niin et voi tietää mitä vinkuminen ja vonkuminen ovat parhaimmillaan. Joel Hallikainen on todennut homman mahdottomaksi yhtälöksi.

mökkeily
Joel Hallikainen
YLE / Henri Kirkanen

Hallikaisen perheen teineillä on niin paljon omia menoja nykyään, että mökkiviikonloppu tuntuu ihan rangaistusleiriltä. Nuoriso haluaisi sieltä mahdollisimman pian takaisin kaupunkiin. Joel taas lähtee mökille omien sanojensa mukaan rauhoittumaan, jos se vain on mahdollista. Siellä on hyvä suunnitella tulevia töitä ajatuksen tasolla.

Korroosion paluukeikka vei mehut

Punk-yhtye Korroosion paluukeikka Turun DBTL-kaupunkifestivaaleilla sai miehen sen verran ymmälleen kaikesta mediakohusta, että palautuminen vei peräti kolme päivää. Korroosio-yhtye oli Hallikaisen ja kavereiden nuoruudenprojekti, eivätkä he olleet nähneet toisiaan kolmeenkymmeneen vuoteen kuin sattumalta.

Mökillä ei töitä tehdä kuin pakosta

Heti alkuun oli rouvan kanssa sovittu, että mökistä ei tehdä sellaista, että siihen tulisi mahdottomia tunnesiteitä. Sinne ei mennä väsyttämään itseään maatöillä ja remonteilla. Ainoa homma, jota Joel suostuu mökillä tekemään, on pakollinen ruohonleikkuu. Senkin voi tehdä ajaen ja ratista vääntäen.

Halonhakkuuseen on Joelin mukaan terapeuttista purkaa patoutuneita kiukkujaan. Suunnitelmissa on myös joskus koota kaikki Joelin vuosien varrella tuntemat humoristit kolmeksi vuorokaudeksi mökille kertomaan vitsejä.

-Pannaan vaan nauhuri kolmeksi päiväksi pyörimään ja äänitetään kaikki puheet, niin eiköhän siitä hauskaa synny, myhäilee Hallikainen salaperäisesti.

Lähteet: YLE Turku / Henri Kirkanen

Lue seuraavaksi