1. yle.fi
  2. Uutiset

Yhä useampi tienaa bloggaamalla

Blogien kirjoittaminen on muuttunut aiempaa ammattimaisemmaksi. Tuoreen tutkimuksen mukaan yhä useampi suomalainen bloggaaja ansaitsee rahaa bloginsa kautta. Suomessa on tätä nykyä tuhansia bloggaajia.

Kotimaan uutiset
Kuva Indiedays-blogisivustosta
Indiedays-sivusto maksaa blogikirjoittajilleen palkkion näiden tuottamasta sisällöstä. Tuloja sivusto puolestaan saa mainosmyynnistä.YLE Uutisgrafiikka

Viestintätoimisto Manifesto haastatteli tämän vuoden blogibarometriaan varten 75 Suomen suosituinta muoti-, kauneus-, sisustus- ja ruokabloggaajaa.

Tutkimus osoittaa, että blogin kirjoittamisesta halutaan yhä useammin palkkaa. Yli 40 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi tienaavansa blogillaan, kun viime vuonna vastaava luku oli noin 20 prosenttia. Blogeja kirjoittamalla ansaitsee keskimäärin 300 euroa kuukaudessa.

Myös yritysten yhteydenotot ovat lisääntyneet viime vuodesta, ja esimerkiksi tuotenäytteiden lähettely bloggaajille on selvästi yleistynyt.

Blogeista on nopeasti tullut yksi suosituimmista sosiaalisen median osa-alueista. Tuoreen tutkimuksen mukaan tuhannet suomalaiset kirjoittavat blogeja, ja yli 40 prosenttia suomalaisista lukee blogeja.

Bloggaaminen aloitetaan yleensä, koska se on hauska harrastus, jonka kautta voi ilmaista itseään ja jakaa omia ajatuksiaan samanhenkisten ihmisten kanssa. Teemoja käsitellään yleensä oman elämän ja kokemusten kautta. Suurin osa tutkimukseen osallistuneista kokeekin kirjoittavansa omasta elämäntyylistään.

Blogi on verkkosivu- tai sivusto, jossa blogin kirjoittaja julkaisee esimerkiksi tekstejä, kuvia tai videoita siten, että uusin päivitys on esillä ensin. Blogeille on ominaista vuorovaikutus.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi