Etelä-Suomen Sanomilta haetaan isoja potkukorvauksia

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on aloittanut Etelä-Suomen Sanomien irtisanomisjutun käsittelyn tänään torstaina. Lehdestä irtisanottiin viime vuoden helmikuussa kuusi toimittajaa, jotka ovat nostaneet korvauskanteen Esan Kirjapaino Oy:ta vastaan. Lisäksi on yksi takaisinottovelvoitteesta syntynyt kiista.

Kotimaa
Etelä-Suomen Sanomien toimitus käveli talvella ulos vastalauseena potkuille.YLE / Lahti

Toimittajien mukaan kyse on työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä ja syrjinnästä, kun mediatalo kohdisti potkut iäkkäisiin toimittajiin. Kantajat vaativat entiseltä työantajaltaan Esan Kirjapaino Oy:ltä yhteensä noin 500 000 euron palkkakorvauksia. Etelä-Suomen Sanomat on kiistänyt kantajien vaatimukset.

Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajaa kuullaan kiistassa perjantaina.

Käräjäoikeus on varannut jutun käsittelyyn kaksi päivää, torstain 26.8. ja perjantain 27.8. ja yhden irtisanotun nostama kanne käsitellään myöhemmin.

Irtisanotuista yhden kohdalla kyse on takaisinottovelvoitteen laiminlyönnistä. Lisäksi kuusi kantajaa vaatii ikäsyrjinnästä 15 000 euron korvauksia.

ESS on kiistänyt kantajien vaatimukset. Sen mukaan ikäsyrjintä ei tapauksessa ole oleellinen seikka vaan se, että jäljelle jääneillä toimittajilla oli enemmän erityisosaamista ja mahdollisuuksia hoitaa työtehtäviä.

Lähteet: YLE Lahti