1. yle.fi
  2. Uutiset

Naisten Turku -muistelutyöpajat hakevat naisten muistoja tallennettavaksi

Mitä Turusta paljastuu, kun sitä katsotaan naisten jokapäiväisen elämän näkökulmasta? Tähän haetaan vastauksia Naisten Turussa, joka on osa monitieteistä Kerrottu ja koettu Turku -kulttuuripääkaupunkihanketta.

Turku
Millaista oli esimerkiksi opiskella naisena Turun yliopistossa? Kerro oma kokemuksesi.
Millaista oli esimerkiksi opiskella naisena Turun yliopistossa? Kerro oma kokemuksesi.Turun yliopiston kuva-arkisto

Naisten kaupunkia jäljitetään muistin avulla kaikkiin aisteihin ulottuvasti – kokemuksellisessa Turussa jokainen kaupunkilainen on asiantuntija. Naisten kaupunkia kantaa ajatus siitä, kuinka jokaisen kaupunkilaisen kokemukset ja muistot ovat tärkeitä ja tallentamisen arvoisia. Muistoista rakentuu monikerroksinen ja moniääninen naisten Turku.

Tervetuloa muistelemaan

Muistelutyöpajoihin ovat tervetulleita kaikki Turussa joskus asuneet naiset iästä riippumatta. Hankkeesta jää elämään virtuaalinen osuus, jossa kerätyt muistitietoaineistot ovat sekä tutkijoiden että kaupunkilaisten käytössä. Työpajojen toimintamuodot vaihtelevat kirjoittamisesta haastatteluihin. Kahdeksasta työpajasta löytyy monenlaisia virikkeitä omien muistojen työstämiseen.

Ota yhteyttä

Ilmoittautumisia kunkin työpajan vetäjälle toivotaan 1.9.2010 mennessä. Työpajojen toiminta alkaa viikolla 37 syyskuun 2010 puolivälissä. Ryhmien ensimmäiset tapaamiskerrat on ilmoitettu, mutta myöhemmästä aikataulusta ryhmäläiset ja vetäjät neuvottelevat tarkemmin.

Tavoitteena on tavata syksyn aikana 6-8 kertaa eli noin kahdesti kuussa syyskuusta joulukuulle saakka. Kokoontumispaikkoja ovat Turun pääkirjaston sekä Kulttuuripääkaupungin kohtauspiste Kulman tilat. Kaikki ryhmät tapaavat ensimmäisellä kerralla pääkirjaston uudisrakennuksen aulassa. Toiminta on maksutonta. Tervetuloa mukaan tekemään historiaa!

Hankkeen vetäjä on Maarit Leskelä-Kärki, puh. (02) 333 5020, naistenturku@lists.utu.fi (siirryt toiseen palveluun).

Katso työpajat, aikataulut ja niiden vetäjien yhteystiedot oheisesta linkistä

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi