Chirac maksaa Pariisille puoli miljoonaa euroa

Ranskan entinen presidentti Jacques Chirac on myöntynyt maksamaan Pariisin kaupungille 550 000 euroa. Maksamalla rahat hän toivoo välttävänsä oikeusjutun epäillyssä korruptiojupakassa.

Ulkomaat

Osana nykyisen, sosialistipuoluetta edustavan kaupunginjohtajan Bertrand Delanoen kanssa solmittua sopimusta Chiracin perustama konservatiivinen UMP-puolue maksaa lisäksi kaupungille 1,65 miljoonaa euroa. Siviilikanteen peruminen vaatii vielä kaupunginvaltuuston hyväksynnän.

Chiracin epäillään palkanneen Pariisin kaupunginjohtajana työskennellessään kaupungintaloon 21 ystäväänsä ja liittolaistaan työpaikkoihin, joita ei ollut oikeasti olemassa. Vaikka Chirac maksaa rahat, vakuuttaa hän edelleen olevansa syytön ja sanoo, ettei ole ollut luomassa kyseisiä haamutyöpaikkoja.

Chiracin ja UMP:n yhdessä maksama summa kattaa niin palkkoina maksetut rahat kuin asianajajakulutkin. Sopimus kattaa vain siviilioikeusjutun perumisen, mutta syyttäjänvirasto suosittelee myös rikostutkinnan keskeyttämistä.

Mikäli Chiracia vastaan päädytään kuitenkin nostamaan rikossyyte, on hän ensimmäinen ranskalaispresidentti, joka joutuu oikeuden eteen.

Chirac toimi Pariisin pormestarina vuosina 1977 - 1995.

Lähteet: AFP, Reuters