Kulissien takana: Suihkut luksusta vanhaan verrattuna

Hämeenlinnan Teatterin näyttelijä Lasse Sandberg on jo hieman ehtinyt "sisustaa" omaa paikkaansa miesnäyttelijöiden pukuhuoneessa. Pöydällä peilin edessä on kuva purjeveneestä muistuttamassa kesästä.

Pukuhuone
Näyttelijä roolivaatteiden takana
Lasse Sandbergin ja kollegoiden pukuhuoneesta löytyy ainakin rekillinen vaatteita.YLE / Tiina Kokko

Näyttelijöiden "sisustustyöt" uuden Hämeenlinnan Teatterin näyttelijälämpiössä ja pukuhuoneessa ovat vielä kesken. Sen ymmärtää, sillä näyttelijät ovat vasta kotiutumassa uusiin tiloihin.

Lasse Sandberg uskoo, että yhteisistä tiloista tulee mukavat, kunhan näyttelijät ovat saaneet hetken aikaa tehdä oloaan kotoisaksi.

Vanhalla päänäyttämöllä Vanajaveden rannalla näyttelijöiden sosiaaliset tilat olivat hulppeassa Schmausserin huvilassa. Sandbergia viehätti huvila sekä ulkoa että sisältä. Myös tilojen lämminhenkisyys sai pisteitä.

Pukuhuoneessa uutta ja vanhaa

Verkatehtaalla tilat ovat muutamaa astetta "kovemmat"; onhan teatteri nyt tehdasympäristössä. Historiaa toki riittää ympärillä edelleenkin.

Lasse Sandberg on vakuuttunut, että teatterin väki kotiutuu myös uusiin tiloihin.

- Mehän tehdään tätä itellemme sitä mukaan, kun ehditään tuolta näyttämötoiminnalta. Vastahan mekin on otettu tilat niin haltuun, että pystytään rakentamaan tätä itellemme.

Uudessa pukuhuoneessa on vanhasta lainattu se, että miehet ovat yhtenä ryhmänä omassa pukuhuoneessaan ja naiset omassaan. Se luo henkeä sekä ennen näytöstä että sen jälkeen. Ja hyvä henki on tärkeä asia.

Sandbergin sanoin "suuressa maailmassa" näyttelijät ovat pukuhuoneissaan tavallisesti pareittain.

Nyt kelpaa suihkutella

On uusissa pukuhuoneissa jotain selkeästi parempaakin kuin vanhoissa. Nimittäin suihkut; niitä on enemmän ja suihkutilat ovat paremmassa kunnossa. Harjoitusten jälkeenkin uskaltaa mennä suihkuun, nauraa Sandberg.

Pukuhuoneiden ohella näyttelijälämpiö muokkautuu vähitellen käyttäjiensä näköiseksi. Tilaa pehmentämään on tuotu jo sohvia, pöytä ja keinutuoli ainakin.

Huonekaluja kulkeutuu lämpiöön näyttelijöiden ja henkilökunnan kotoa, joten pian lämpiö on kotoisa kuin olohuone.

Lähteet: YLE Häme / Tiina Kokko