1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Helsinki Design Week täyttää taas Kaapelin

Muun muassa muotia, muotoilua ja arkkitehtuuria juhlistava Helsinki Design Week alkaa torstaina. Tapahtuma tuo avoimet ovet ammattilaisten työhuoneisiin ja ilmettä kaupungin näyteikkunoihin. Selvimmin läpi on vuosien mittaan lyönyt Kaapelitehtaan design-kirpputori, jota väenpaljouden vuoksi on yritetty tällä kertaa levittää.

Kaapelitehtaalla tulevana viikonloppuna järjestettävästä Design Marketista odotetaan jälleen suosittua. Kuva viime vuodelta. Kuva: Aino Huovio

Designviikko avataan torstai-iltana Seurasaaressa uuden tilateoksen Kalevalakehdon luona. Rakennelma peilaa viikon tämänvuotista teemaa, tarinankerrontaa.

Kantakaupungissa Design Week -hanke tutustuttaa yleisöä alan työläisten studioihin. Auki ovat esimerkiksi valaisimia suunnittelevan Secto Designin ja katumuotia tekevän CTRL:n ovet. Tapahtuma ottaa osaa myös taiteiden yöhön taiteilemalla näyteikkunoissa: suunnittelijoita näkee työssään Marimekon, Nanson ja Finlaysonin lasien takana.

Tulevan viikonlopun kirpputori on kuitenkin varmasti suosituin osa design-viikkoa. Hankkeen johtajan Kari Korkmanin mukaan ostoksilla kävi viime vuonna 15 000 vierasta, eikä enempää Kaapelitehtaalle juuri mahdukaan.

- Siellähän on jono ulkona kun lauantaiaamu koittaa. Oli monia yrityksiä jotka jäivät nyt pois ja halusivat varata ensi vuodelle paikan, kertoo Korkman.

Kirpputoria laajennettiin täksi vuodeksi parvitiloihin, jotta mahdollisimman moni yrittäjä pääsee esille.

Helsinki Design Week jatkuu syyskuun 5. päivään asti.