Poliisi tutuksi poliisin päivänä

Poliisi haluaa vahvistaa suhteitaan kansalaisiin. Tänään vietettävän valtakunnallisen poliisien päivän tavoitteena on madaltaa kynnystä tulla juttelemaan poliisille.

poliisi
YLE / Antti Kolppo

Poliisi järjestää jokaisen Suomen poliisilaitoksen alueella vähintään yhden tapahtuman. Esimerkiksi Kouvolan poliisilaitoksella järjestetään mm. poliisikoiranäytöksiä, esitellään poliisilaitosta ja kalustoa. Poliisi järjestää myös huutokaupan, jossa mm. huutokaupataan kaksi käytöstä poistettua poliisiautoa.

Päivään kuuluu myös valistusta. Teemoina ovat tänä vuonna liikenneturvallisuus, huumausaineet ja nettiturvallisuus.

- Liikenneturvallisuus on vuodesta toiseen tapetilla. Netin käyttö on lisääntynyt huimasti, kännyköilläkin pääsee jo nettiin. Siksi halutaan tiedottaa mitä riskejä netissä on, kertoo Ylikomisario Jukka Lankinen Kymenlaakson poliisilaitokselta.

- Huumausaineiden osalta kannabiksen käyttö on lisääntynyt, joten yhtenä tekijänä halutaan olla varoittamassa myös kannabiksen ja muidenkin huumausaineiden vaaroista, Lankinen lisää.

Kouvolassa Poliisien päivää vietetään kello 10-15. Kymenlaakson poliisilaitos järjestää pienemmän tapahtuman myös Kotkassa kauppatorilla, jossa on myös kalustoa nähtävillä.

Lähteet: YLE Kymenlaakso