1. yle.fi
  2. Uutiset

Taide houkutteli jälleen ihmiset kaupungille

Taiteiden yö sai jälleen kerran runsaan väkijoukon liikkeelle Helsingissä. Poliisin arvion mukaan ydinkeskustan alueella oli yöllä noin 60 000 ihmistä. Taiteiden juhliminen sujui kuitenkin iloisesti ilman suurempia välikohtauksia.

Kotimaan uutiset
Taiteilija spraymaalaa katutaidetta.
Katutaidetta syntyy spraylla.YLE/ Marika Ahonen

Perinteisesti Taiteiden yön tapahtumat ovat saaneet liikkeelle jopa satatuhatta ihmistä Helsingin keskustassa sekä esikaupunkialueilla. Illalla yleisöä riitti niin Esplanadin puiston konserteissa kuin Keskuskadun katutaidenäyttelyssä.

Poliisin mukaan rauhattomin paikka oli Hakasalmen puisto Töölönlahdella, jonne oli kokoontunut tuhansia nuoria. Alueella sattui muutama pahoinpitely ja joitakin käsilaukkuvarkauksia. Poliisi hävitti kymmeniä litroja alaikäisiltä poisotettuja alkoholijuomia.

Tänä vuonna Taiteiden yössä oli tarjolla runsaat parisataa kulttuuritapahtumaa. Osallistuminen oli selvä trendi, sillä yhä useampi järjestäjä kutsui kaupunkilaiset tekemään, pelkän katsomisen tai kuulemisen sijasta.

Ihmisten kaupunki -teema näkyi myös Töölönlahdella, josta löytyi keinuja kaupunkilaisille sekä kaikille avoin rumputyöpaja. Innokkaat pääsivät myös kokeilemaan etnotansseja alkuillasta. Puistossa voi myös kuunnella valoveistosten sisään upotettuja äänikirjeitä rakkaudesta sekä saattoi nähdä kanoottien tanssivan.

Myös Kuopiossa järjestettiin perjantaina Taiteiden yö. Poliisin mukaan väkeä oli paljon liikkeellä myös Kuopiossa, mutta tapahtuma sujui melko rauhallisesti. Oulussa Taiteiden yötä vietettiin jo torstaina.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi