Lestin ympäriajolla raajat ja sydän kuntoon

Lestijärvellä on nyt lämmitelty vanhoja konsteja laskea erikoissairaanhoidon kustannuksia. Väki pannaan nyt pyörille - tosin ei kepillä - vaan porkkanoilla: tarjolla on makkaraa, savusaunaa ja muikkuja. Perjantaina iltapäivällä starttasikin Lestijärven ympäripyöräily - taas pitkän tauon jälkeen.

Lestijärvi
Lestijärven kunnanjohtaja Jukka Hillukkala, Hanna Eskola-Kinnunen ja Niina Tiala.
Lestijärven kunnanjohtaja Jukka Hillukkala, Hanna Eskola-Kinnunen ja Niina Tiala valmiina ympäriajoon.YLE / Raila Paavola

- Reippaasti vain liikkeelle, se on kuulkaa ilo polkea! kannustaa Lestijärven kunnanjohtaja Jukka Hillukkala väkeä 42 kilometrin pyörälenkille.

Kunnanjohtaja halusi herätellä uudelleen jo 1980-90-luvuilla järjestettyä ympäriajoaperinnettä.

Perjantaina Lestijärven Discolandistä starttasi 34 pyöräilijää 42 kilometrin urakkaan. Pelkkää tiukkaa fyysistä vääntöä ajosta ei tehdä, vaan pyöräilijöille on tarjolla sekä kehoa että mieltä hyväileviä antimia. Arvonnan pääpalkintona on uusi maastopyörä ja puolimatkan krouvissa polkijat pääsevät nauttimaan makkaraa ja kahvia. Urakan lopun kruunaa savusauna ja muikut.

Ei veren maku suussa

Hanna Eskola-Kinnunen lähtee matkaan leikkimielellä, ei veren maku suussa.

- Koko kuukausi on tässä vedetty harjoituksia, joten pienen innostuksen ympäripyöräily on saanut aikaan, Eskola-Kinnunen myhäilee.

Kunnanjohtaja Hillukkala kehuu lestijärvisiä liikunnalliseksi väeksi - eikä turhaan.

- Kunnassa on ollut reipas osanotto viime ja tämän vuoden juoksukouluihin. Voitettiinpa me Kokkolan City Run -juoksutapahtumakin!

Juoksu päätettiin vaihtaa kuitenkin pyöräilyyn, sillä kaikkien polvet eivät kovalla asfaltilla jyryytystä kestäneet.

Pyöräilymaastossa riittää haastetta parkkiintuneellekin kestävyysurheilijalle.

- Alussa on tasaista, mutta vanhalla Reisjärven tiellä on jo haasteita. Pyörässä kannattaa olla enemmän kuin yksi vaihe, muuten saattaa joutua kyllä taluttamaan, Hillukkala ohjeistaa.

Myös pyöräilijöiden turvallisuus on hoidettu. Pyöräletkan edessä ja perässä kulkee auto varoittamassa pyöräilijäjoukosta.

Nähtäväksi jää riittääkö lestijärvisillä puhtia nostaa tapahtuma perinteeksi asti.

- Siihen ainakin pyritään, koko yhteisön voimin! Hillukkala toivoo.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa