1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Habitare fair

Keskisuomalaista muotoilua Habitaressa

Muotoilun ja sisustuksen suurtapahtuma Habitare alkaa ylihuomenna Helsingissä. Mukana on myös keskisuomalaisia alan yrityksiä, tällä kertaa yhteisellä Muodolla on väliä! -osastolla. Habitare on suurin Suomessa järjestettävä huonekalu-, sisustus- ja design-tapahtuma.

Muotoilija Jonas Hakaniemen Box Light -valaisin on esimerkki tuoreesta keskisuomalaisesta muotoilusta. Kuva: Jani Salonen

Yhteisosastolla kahdeksan keskisuomalaista pk-yritystä esittelee osaamistaan ja tuotteitaan, luvassa on muun muassa useita tuotelanseerauksia. Yritykset lähtevät matkaan kehittämisyhtiö Jykesin tukemana. Tavoitteena on, että yritykset pääsevät luomaan uusia kontakteja valtakunnallisiin toimijoihin ja kehittämään toimintaansa.

Habitare -messuille koottu yhteisosasto on osa laajempaa Muodolla on väliä! -tapahtumakonseptia, joka syntyi vuonna jo 2008. Sen avulla halutaan auttaa yrityksiä hyödyntämään muotoilua oman liiketoimintansa kehittämisessä sekä viennin ja kasvun välineenä.

Yhteisosaston näyttelyarkkitehtuurin suunnitelleet muotoilijat Jonas Hakaniemi ja Janne Tyynismaa ovat toimineet yhteistyökumppanina useiden yritysten muotoilu- ja tuotekehitysprojekteissa. Heidän mukaansa onnistunut yhteistyö muotoilijan kanssa parantaa niin tuotteen käytettävyyttä kuin ulkonäköä ja maksaa itsensä pitkällä aikavälillä korkoineen takaisin.

- Yhteistyö on yleensä ajatusten ja näkemysten vaihtoa. Yleensä yhteistyöhön liittyy jokin suurempi projekti, jossa paras lopputulos saavutetaan useamman henkilön ammattitaitoa ja luovuutta hyödyntäen, Janne Tyynismaa kertoo.

Yhteisosastolle osallistuvat eteläisestä Keski-Suomesta lamit.fi, Metallistar Oy, PuumiX Oy, Sauna-Pakkanen Oy, Suunnittelukonttori Edvin Oy ja Tammijärven Perinneovet Oy sekä pohjoisesta Keski-Suomesta Pomus Oy ja Huliswood Oy.