MOT: Pikavippiyrittäjillä velkavaikeuksia

Monilla pikavippiyrityksen perustaneilla on vaikeuksia maksaa omia velkojaan, kertoo Ylen ajankohtaisohjelma MOT. Ohjelman selvityksen perusteella noin kolmanneksella yrityksistä tai niiden taustalla olevilla avainihmisillä on jonkinlaisia maksamattomia maksuja.

Kotimaa

Yrityksien tai niiden taustaihmisten listoilta löytyy muun muassa verovelkoja, maksamattomia sakkoja tai maksamattomia vakuutusmaksuja.

Kaikkiaan MOT-ohjelman selvityksessä oli 63 pikavippiyritystä ja niiden taustalla olevaa ihmistä. Yhteensä Suomessa on noin sata pikavippiyritystä. Tyypillistä on, että yhdellä yrittäjällä on monta yritystä. Lisäksi monen yrityksen jäljet johtavat Viroon.

Nykylain mukaan pikavippiyrityksen saa perustaa kuka tahansa. Uuden lain mukaan yritykset pitää rekisteröidä, mutta laki tulee voimaan vasta joulukuussa ja siirtymäaika kestää vuoden 2011 kesään saakka. Ohjelman mukaan epärehelliset yrittäjät saadaan siivottua alalta vasta vajaan vuoden kuluttua.

MOT-ohjelman mukana parhainta tulosta tekevät pikavippiyritykset tahkoavat muhkeita voittoja, jopa kymmeniä prosentteja liikevaihdosta.

MOT: Pikavippiparonit. TV1 maanantaina kello 20.00. Uusinta tiistaina 31.8. ja perjantaina 3.9.

Lähteet: YLE Uutiset