Kristillisen koulun rehtori: Emme uhkaa Lahden pikkukouluja

Kristillinen koulu ei koe olevansa uhka muiden lahtelaiskoulujen toiminnalle. Kristillisiin arvoihin nojaava yksityiskoulu on hakenut opetuslupaa, joka mahdollistaisi myös peruskoulun yläluokkien opettamisen.

Kristillinen perusopetus
Kristillisen koulun rehtori Pekka Toivainen.YLE / Lahti

Lahden seudun kristillisessa koulussa on nykyisellään esiopetusta sekä luokat yhdestä viiteen. Sivistyslautakunta puolsi jo aiemmin koulun opetuslupahakemusta, mutta kaupunginhallitus palautti asian lautakunnalle. Tällä hetkellä kristillinen koulu toimii väliaikaisella luvalla, joka on voimassa vuoden 2011 kevääseen.

- Yhtenä perusteluna on ollut, että meidän koulumme vaikuttaisi lakkautettavien koulujen tilanteeseen Lahdesta. Katsoin koulupiirijakoa, mistä oppilaamme tulevat. Meillä ei kuitenkaan ole esimerkiksi Anttilanmäen koulupiiristä yhtään oppilasta eli ei se vaikuta, sanoo kristillisen koulun rehtori Pekka Toivainen

Kristillinen koulu aloitti tänä syksynä kolmannen toimintavuotensa. Rehtori Toivainen perustelee koulunsa tarpeellisuutta sillä, että se antaa Lahden kaupungille monipuolisuutta ja laajuutta koulutuksessa.

- Toivomme, että saamme pysyvän opetusluvan. Haluaisimme tarjota koko peruskoulupaketin, ettei lasten tarvitse kesken kaiken vaihtaa koulua. Meidän kouluumme on tullut lapsia perheistä, jotka ovat muuttaneet Lahteen sen vuoksi, että täällä on kristillinen koulu.

- Lahdessa on toisenlaista monipuolista tarjontaa, musiikkia, liikuntaa ja englanninkielisiä luokkia, miksi ei tarjottaisi tällaista vaihtoehtoa.

Kristillinen koulu tarjoaa oppilailleen perusopetusta kristilliseltä arvopohjalta. Yksityinen koulu hankkii rahoituksensa kannatusyhdistyksen avulla ja valtionapuina. Kaupunki tai koululaisten vanhemmat eivät maksa toiminnasta.

Lähteet: YLE Lahti