1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaasmarkku, Ulvila

Ympäristö- ja mediaviikko vie lapset metsään

Kaasmarkun koulun 1. ja 2.-luokkalaiset sekä esikouluryhmä kiersivät lähimetsän pururadan tutustuen erilaisiin marjoihin.

Kaasmarkku, Ulvila
Mustikkatietotaulu on laitettu puuhun pururadan varrelle.
Marjapolulla kaasmarkkulaiset perehtyivät muun muassa mustikkaan.YLE / Karri Laihonen

Satakunnan kouluissa vietetään tällä ja ensi viikolla aikaa luonnossa lähiympäristöstä löytyviin mielenkiintoisin kohteisiin tutustuen.

Teemaviikon järjestää Satakunnan ympäristötietoisuus- ja kasvatusverkosto. Viikkoa on ollut järjestämässä myös Satakunnan maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus sekä Lounais-Suomen metsäkeskus.

Kaasmarkkulaiset nuoret viihtyvät metsässä

Kaasmarkun ala-asteen kaikki luokat viettävät päivän metsässä. Tarkoituksena on löytää jälkiä eläimien elosta sekä tutustua marjoihin ja sieniin. Vanhemmat koululaiset oppivat myös hieman luonnon kiertokulusta ja ekosysteemistä.

- 3. – 6. -luokkalaiset kävivät perehtymässä Haasionmetsän aarnialueeseen ja sieltä löytyviin laho- ja luonnonpuihin. Nuoremmat tutustuvat marjoihin, kertoo Satakunnan maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen toiminnanjohtaja Marjut Koivisto, joka opasti koululaisia marjojen saloihin.

- Metsässä on tosi kivaa. Aion mennä vielä tänä syksynä poimimaan marjoja ja sienestämään, sanoo suureksi metsän ystäväksi osoittautuva tokaluokkalainen Katariina.

- Mustikka on lempimarjani. Mustikasta saa hyvää kiisseliä, piirakkaa ja pirtelöä, toteaa ikäisekseen valveutunut esikoululainen Aleksi.

Kaasmarkkulaisten sekä muiden satakuntalaisten ala-astelaisten kokemuksista ympäristökohteissa voi käydä katsastamassa netissä osoitteessa www.ymparistojamedia.vuodatus.net/ (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi