1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Blinit

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE / Ari Vihanta

4 dl bulgarianjogurttia (tahi kermaviiliä tai vastaavaa)

½ pakettia hiivaa

2 dl tattarijauhoja

1 dl kuumaa maitoa

1 tl suolaa

½ dl voisulaa

2 kananmunaa

voita paistamiseen

Taikinan esivalmistus tehdään edeltävänä päivänä tai viimeistään pari tuntia ennen paistamista.

Lämmitä bulgarianjogurtti kädenlämpöiseksi, sekoita joukkoon hiiva ja tattarijauhot. Aloita taikinapohjan nostattaminen huoneenlämmössä (pari tuntia), sekoita ja laita yöksi jääkaappiin.

Ennen paistamista taikinaan lisätään seuraavana päivänä kuuma maito, suola, voisula ja kaksi kanamunan keltuaista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää valkuaisvaahto taikinaan juuri ennen paistamista. Blinit paistetaan runsaassa voissa miedolla lämmöllä blinipannulla. Kun blinin pinta alkaa "kuplia", käännä blini.

Tarjoillaan perinteisesti smetanan, hakatun sipulin, suolakurkun sekä mädin tai kaviaarin kanssa. Sopii mainiosti myös rapujen sekä graavi- ja kylmäsavulohen tai siian kanssa. Kokeile myös kylmäsavuporon, hirven tai riimihärän kanssa.

Lähteet: Juho Jokinen