Habbo Hotelliin tehtyjen virtuaalivarkauksien sarjan tutkinta koskee satoja nuoria

Satakunnan poliisi on tutkinut kolmen kuukauden ajan laajaa virtuaalivarkauksien sarjaa. Rikosten uhreina on ollut satoja Habbo Hotellin käyttäjiä. Virtuaalirikokseen liittyvää aineistoa on tähän mennessä kertynyt jo yli pari tuhatta gigatavua.

Kotimaa
Habbo Hotel
Sulake

Rikosylikonstaapeli Marko Levonen uskoo, että asian tutkinta jatkuu vielä ensi vuoden puolelle, sillä poliisille on kertynyt virtuaalirikokseen liittyvää aineistoa tähän mennessä jo yli pari tuhatta gigatavua.

Rikosten uhreina on ollut satoja nuorison keskuudessa suositun yhteisöpalvelu Habbo Hotellin käyttäjiä. Anastettujen tunnistamistietojen avulla varkaat ovat kirjautuneet luvatta käyttäjäprofiileihin ja siirtäneet näihin liittyvää virtuaaliomaisuutta pois oikeiden omistajien käytöstä.

Varkaat eivät kuitenkaan pysty kovin helposti realisoimaan virtuaaliomaisuutta, mutta uhreille rahallinen menetys on saattanut olla hyvinkin merkittävä, sanoo Levonen.

Kesäkuun alussa poliisi suoritti tapaukseen liittyen kotietsintöjä Helsingissä, Hämeenlinnassa, Maskussa, Raisiossa ja Porissa.

Kotietsintöjen yhteydessä takavarikoitiin muun muassa tietokoneita. Useita henkilöitä on jo kuulusteltu tapauksiin liittyen. Heidän epäillään syyllistyneen tietomurtoihin, viestintäsalaisuuden loukkaamisiin sekä petoksiin.

Lähteet: YLE Satakunta