1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Syksyn saa kotiin kankailla ja valaistuksella

Kodin sisustaminen on ajan ykköstrendejä. Uusia sisustuslehtiä syntyy kuin sieniä syksyllä. Television sisustusohjelmat ovat "sohvaperunoiden" suosikkikatsottavaa.

Kuva: YLE

Oululainen sisustussuunnittelija Annu Lahtinen näkee työssään, miten suomalaisille kodista on tullut ennen kaikkea paikka, jossa viihdytään.

- Kodista halutaan tehdä itsensä näköinen. Välttämättä ei seurata trendejä, eikä nojauduta enää pohjoismaiseen vaaleisiin väreihin ja puuhun. Nyt uskalletaan käyttää värejä ja olla persoonallisia.

Uuden ilmeen luomiseksi kotiin ei tarvitse tuhlata. Annu Lahtinen vinkkaa, että kankaita ja tyynyjä saa ihan pikkurahalla.

- Ei pidä myöskään uhohtaa kirpputoreja! Kaiken ei tarvitse olla uutta, muistuttaa Annu Lahtinen.

Puolukkaa ja mustikkaa

Ruskan värit alkavat pikkuhiljaa näkyä luonnossa. Lahtinen kehottaakin rohkeasti tuomaan näitä samoja sävyjä sisälle. Se, mihin liian vähän kiinnitetään huomiota on valaistus.

- Kynttilöillä on tietenkin oma osansa tuinnelmallisen ilmee luomisessa, mutta hankkikaa ihmeessä pieniä pöytävalaisimia. Ne eivät maksa paljon ja väreissä löytyy, neuvoo sisustussuunnittelja Lahtinen.

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare-messut avataan suurelle yleisolle Helsingissä torstaina. Mukana on lähes 600 näytteilleasettajatahoa.