Autokauppa kävi kierroksilla elokuussa

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan henkilöautokauppa elpyy lamasta hyvää vauhtia. Elokuussa rekisteröitiin yli 40 prosenttia viimevuotta enemmän henkilöautoja. Rekisteröinnit ovat nousseet viime vuodesta myös Pohjanmaalla.

autokauppa
Autokauppa
YLE / Pasi Takkunen

Henkilöautoja rekisteröitiin elokuussa 40,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Koko maassa myytiin elokuussa lähes 8600 uutta henkilöautoa.

Myös rekisteröintien kokonaistilanne näyttää tänä vuonna selvää kasvua. Tammi-elokuussa rekisteröinnit ovat lisääntyneet vuodentakaisesta viidenneksen. Tähän mennessä on ensirekisteröity 78 353 henkilöautoa. Linja- ja kuorma-autojen rekisteröinnit sen sijaan ovat pudonneet rajusti.

EP:llä vilkasta

Pohjalaismaakunnista uusia autoja on rekisteröity viime vuotta enemmän varsinkin Etelä-Pohjanmaalla. Henkilöautojen rekisteröinnit ovat kasvaneet Etelä-Pohjanmaalla viimevuodesta 20,6 prosenttia.

Autoala odottaa rekisteröintien jatkuvan kasvussa myös loppuvuonna, sillä autohankintoja on lykätty taantuman vuoksi. Elpymisestä huolimatta myynnin huippuvuosista ollaan kuitenkin vielä kaukana, kertoo Autoalan tiedotuskeskus.

Keski-iältään maan henkilöautokanta on nyt 11,6 vuotta.

Lähteet: YLE Pohjanmaa