1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. metsät

Mottimetsä on satojen hehtaarien puuhamaa

Metsähallitus on varannut usemman sadan hehtaarin alueeen Rovaniemen läheltä metsästä kiinnostuneiden puuhamaaksi. Mottimetsäksi nimetty alue liittyy keväällä avattavaan Pilke-näyttelyyn.

metsät
Kristiina Vuopala
Yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala Metsähallituksesta on innoissaan Mottimetsästä.YLE / Sauli Antikainen

Mottimetsä on kaikkien metsästä kiinnostuneiden vapaaseen käyttöön tarkoitettu alue. Se on erityisesti lapsille ja nuorille, kouluryhmille ja erilaisille harrastusryhmille metsäiseen touhuamiseen sopiva paikka, joka sijaitsee Rovaniemen kaupungin tuntumassa.

- Idea tuli yhteistyökumppaneiltamme Lapin yliopistosta. Metsää halutaan käyttää laajemminkin kuin biologian opiskeluun. Metsä on oikein mainio oppimisympäristö niin matematiikassa, kuvataiteissa, liikuntatunneilla kuin käsitöissäkin, yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala Metsähallituksesta kertoo.

Isommat koululaiset voisivat pokaista Mottimetsään pyörillään. Siellä olisi mahdollista rakentaa maja tai laavu, kerätä käpyjä, hakea luokalle oma joulukuusi, larpata, ajaa mönkijällä tai vaikkapa tehdä ympäristötaidetta.

- Mottimetsälle on tulossa oppaaksi metsäalan ammattilainen. Alueen käyttömahdollisuuksissa vain taivas on kattona, toteaa Krisiina Vuopala innostuneena.

Metsähallituksen lokakuussa avattavaan Pilke-toimitaloon Rovaniemellä avataan ensi keväänä metsien moninaiskäyttöä laajasti esittelevä Pilke-näyttely. Mottimetsä on toiminnallinen osa Pilkkeen näyttelyä.

Lähteet: YLE Lappi / Sirkku Savusalo

Lue seuraavaksi