Panttivankitilanne Discovery Channelin päämajassa

Aseistautunut mies on tunkeutunut televisiokanava Discovery Channelin päämajaan Washingtonin lähellä Yhdysvalloissa. Poliisin mukaan mies pitää panttivankinaan useita ihmisiä. Panttivankien tarkkaa määrää ei tiedetä.

Ulkomaat

Televisiokanavan työntekijöiden mukaan rakennuksessa on ammuskeltu. Poliisin mukaan miehellä saattaa olla mukanaan myös räjähteitä. Loukkaantuneista ei ole kerrottu.

Käsiaseella varustautunut mies tunkeutui rakennukseen noin kello 13 paikallista aikaa. Silminnäkijöiden mukaan hän oli kiinnittänyt vartaloonsa jonkinlaisia metallikanistereita.

Poliisi kertoo käyvänsä neuvotteluja asemiehen kanssa. Viranomaislähteiden mukaan hän on aasialaistaustainen ja on aiemmin osoittanut mieltään rakennuksen edustalla.

Poliisin mukaan suurin osa rakennuksen 1 900 työntekijästä on päässyt ulos turvallisesti. Poliisi on piirittänyt rakennuksen ja tiet alueelle on suljettu.

Rakennuksessa toimii myös päiväkoti, josta kaikki lapset onnistuttiin evakuoimaan turvaan.

Discovery Communications pyörittää kaapeli- ja satelliittikanavia Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Yhtiön tuotteita ovat esimerkiksi Discovery Channel ja Animal Planet. Yhtiö kertoo lähettävänsä televisiohjelmia 1,5 miljardille katsojalle yli 180 maahan.

Lähteet: Reuters, AP, YLE Uutiset