Facebook-elokuvasta odotetaan syksyn hittiä

Hollywood tarjoaa tänä syksynä aiempaa laajemman kattauksen erilaisia elokuvia. Oscar-draamojen lisäksi teattereissa nähdään paljon myös komediaa ja actionia. Syksyn hittileffaksi ennustetaan Facebookin synnystä kertovaa The Social Network -elokuvaa.

viihde
The Social Network
The Social Network -elokuvasta odotetaan syksyn kassamagneettia.Columbia Pictures

The Social Network -elokuva on saanut jo ennakkoon paljon huomiota. Leffan on ohjannut David Fincher ja käsikirjoittanut Aaron Sorkin. Facebook-elokuvasta odotetaan yhtä syksyn kassamagneettia.

- David Fincher tuo elokuvalle paljon katu-uskottavuutta. Facebookissa on myös erittäin paljon ihmisiä, ja jos he kaikki tulevat katsomaan elokuvan, siitä tulee iso hitti, nauraa Hollywood.com-sivuston analyytikko Paul Dergarabedian.

Tänä syksynä monilla Hollywood-elokuvilla on myös kansainvälinen näkökulma. Dergarabedianin mukaan tämä on fiksu veto elokuvastudioilta.

- Noin 65 prosenttia lipputuloista tulee Pohjois-Amerikan ulkopuolelta. Esimerkiksi Wall Street -elokuvalla on maailmanlaajuista kiinnostusta talouskriisin myötä.

Elokuvista monet tehdään trendin mukaisesti 3D:nä, vaikka yleisön ensi-ihastus uuteen tekniikkaan on jo mennyt ohi. Esimerkiksi Jackass-porukan sekoilut tulevat nyt teattereihin kolmiulotteisina.

- 3D on jo kokenut vastustusta. Mutta ehkä Jackass-elokuva voi tuoda siihen taas jotain uutta, kun kolmiulotteisuus menee vähän överiksi ja tulee päin kasvoja, arvelee Paul Dergarabedian.

Hollywood tarjoaa syksyn aikana myös jotain yleisölle jo tuttua nähtävää. Ensi-iltansa saavat muiden muassa seitsemäs ja viimeinen Saw-elokuva sekä viime vuonna yllätyshitiksi nousseen Paranormal Activityn jatko-osa. Marraskuussa teattereihin tulee myös viimeisestä Harry Potter -kirjasta, Kuoleman varjelukset, tehty ensimmäinen elokuva, joka on takuuvarma kassamagneetti.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset