Kummimummi pääsi vihdoin kesäretkelleen

Ylen aikaisen kummimummi Rakel Suikkanen pääsi lopultakin tämän kesän retkelleen. Liian kuuma kesäsää lykkäsi päiväretkelle lähtöä syksyn alkuun. Retken aikana piipahdettiin muun muassa kauneushoitolassa.

kauneushoitolat
Kummimummi ja toimittaja Ihamäki perinteisillä Kauppatorin kahveilla.
Kummimummi ja toimittaja Ihamäki perinteisillä Kauppatorin kahveilla.YLE

94-vuotias helsinkiläinen Rakel Suikkanen pääsee kotoaan ulos vain kerran vuodessa. Virkistysretkiperinne on vuosia vanha ja siihen sisältyy aina jotain uutta ja jotain pysyvää. Vakiokäyntikohteita ovat Helsingin Kauppatori kahvikojuineen ja Alkon myymälä.

- Kun makaa päivät pitkät yksin kotona, kaipaa ihmisiä. On kiva vain katsella ohi kulkevaa kansaa ja juoda torikahvia. Sen arvon tuntee, kun tämä tapahtuu kerran vuodessa, vakuuttaa Rakel Suikkanen.

Kummimummi Rakel Suikkanen panee heti merkille naisten anteliaan muodin ja toteaa, että pitäähän miehillekin silmänruokaa järjestää.

Kummimummi kasvohoitoon

Rakel-mummi on päässyt korkeaan ikään käymättä kertaakaan kauneushoitolassa. Tällä kerralla Ylen aikaisessa päätettiin, että virkistävää kasvohoitoa on syytä kokeilla. Niinpä retki suuntautui tapiolalaiseen perinteikkääseen kauneushoitola Kaunokkiin, jossa kosmetologi Päivi Nuortie otti Rakel Suikkasen hoiviinsa. Ilme kirkastui kasvohieronnassa, jonka jälkeen Rakel-mummille loihdittiin kevyt päiväehostus.

Silmän- ja ruumiinruokaa

Lounas nautittiin Merimakasiinissa, jonka listalta tilattiin bouillabaisse-kalakeittoa ja chileläistä kuivaa valkoviiniä. Makuyhdistelmä kutitti mehukkaasti koko suuonteloa.

Varsinainen retkihuipentuma koettiin Stadionin tornissa. Armoton, koko iän kestänyt penkkiurheiluinnostus vei Rakel Suikkasen lukemattomia kertoja urheilukilpailuihin Stadionille, jota tällä kerralla katseltiin tornin huipulta. Sen ylätasanteelle kerätyt Stadionin huippuhetkistä kertovat valokuvat veivät muistot Rakel-mummin omakohtaisiin kokemuksiin.

- Niistä ehdottomasti merkittävin on Paavo Nurmen soihtujuoksu olympiankisojen avajaisissa 1952. Olin seuraamassa tapahtumia pohjoiskaarteessa. Kansa hurrasi mylvimällä ja vettä tuli aivan pirusti, muistelee Rakel Suikkanen naurussasuin.

Lähteet: YLE Helsinki/ Olli-Pekka Ihamäki

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus