Hotakaisen Huolimattomat ensi-illassa

Kari Hotakaisen Finlandia-palkintoehdokkaana olleeseen romaaniin Huolimattomat perustuva näytelmä saa kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa tänään.

Kari Hotakainen
Jari Salmi ja Karoliina Blackburn näyttelevät Huolimattomissa.
Kari Sunnari

Dekkarin asussa oleva tarina kertoo rakkaudesta ja läheisyydestä ja siitä, mitä niiden puute teettää. Pääosissa näyttelevät Vesa Kietäväinen, Jari Salmi ja Karoliina Blackburn.

Kietäväisen, Salmen ja Blackburnin lisäksi rooleissa ovat Toni Harjajärvi, Riikka Papunen ja Matti Pussinen-Eloranta. Lavastus on Tiina Hauta-ahon, pukusuunnittelu Kaija Hutrin sekä valo- ja äänisuunnittelu Juha Haapasalon käsialaa.

Tekstin on sovittanut ja ohjannut Juha Rosma. Juha Rosma on pitkän linjan televisio- ja elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänet on palkittu kahteen kertaan Venla-palkinnolla: Vuonna 2000 televisiosarjasta vaarallinen kevät ja vuonna 2008 elokuvasta Sitoutumattomat.

Hän on saanut elokuvataiteen valtionpalkinnon kolmeen otteeseen. Hän on myös yksi Pirkko Saision TV2:lle kirjoittaman, uuden draamasarjan ohjaajista. Kaikkiaan Rosma on käsikirjoittanut ja ohjannut noin 40 elokuvaa.

Lähteet: YLE Tampere