Elokuvat muuntuvat nyt musikaaleiksi

Elokuvat ovat entistä useamman musikaalin pohjana. New Yorkin Broadwaylla syksyllä ensi-iltansa saavissa musikaaleissa monen tarina on suoraan suosituista elokuvista.

viihde
Kuva elokuvasta Spider-Man 2.
Kuva elokuvasta Spider-Man 2.Melissa Mosely & SPE Imageworks

Aiemmin elokuvateallisuus nappasi usein ideoita leffoihinsa Broadwaylta. Tällaisia ovat olleen muun muassa Chicago, The Sound of Music ja Amadeus. Nykyisin asetelma on kääntynyt päinvastoin, sillä musikaalien tekijät ovat muuntaneet menestyselokuvia kuten Billy Elliot tai Hairspray musikaalimuotoon.

Tänä syksynä trendi jatkuu ja Broadwaylla saa ensi-iltansa esimerkiksi musikaali Spider-Man: Turn Off the Dark. Musikaalin kerrotaan olevan Broadwayn kaikkien aikojen kallein 50 miljoonan dollarin budjetillaan. Noin kuusi vuotta valmisteilla ollut näyttämöteos on saanut muutoinkin paljon huomiota, sillä musiikkia siihen ovat tehneet U2-yhtyeen Bono ja The Edge.

Musikaaleiksi vääntyvät nyt myös komedialeffat. Yksi esimerkki on Will Ferrelin vuonna 2003 ilmestynyt komedia Elf. Tarinassa Buddy-niminen pojasta tulee tonttu, mutta hän huomaa olevansa erilainen ja lähtee etsimään oikeita vanhempiaan.

Myös ulkomaiset elokuvat kelpaavat Broadway-musikaalien pohjaksi. Muun muassa Pedro Almodovarin vuoden 1988 elokuvaan Naisia hermoromahduksen partaalla perustuva musikaali on tulossa ohjelmistoon.

Yksi syksyn odotetuimmista musikaaliuutuuksista on kuitenkin näytelmään perustuva Palveluksessanne, Miss Daisy. Samanniminen draamakomedia voitti vuonna 1990 parhaan elokuvan Oscarin.

Lähteet: AP, YLE Uutiset