Helsingissä juostaan ja pyöräillään kilpaa viikonloppuna

Moni urheilija ja kuntoilija pyrkii voittamaan itsensä, ja samalla muutaman muunkin Helsingissä viikonloppuna. Liikkeellä on niin pyöräilijöitä, juoksijoita kuin triathlonistejakin kolmessa eri kisassa.

triathlon
Uimarit lähtövalmiina altaassa.
Triahtlonissa uidaan, juostaan ja pyöräillään.Paul Sjöholm/ Juha Koivikko

Lauantaina Helsingissä kilpaillaan kuntoilijoiden triathlon-voitosta. Helsinki City Triathlon -kisan tavoitteena on tehdä monipuolisesta lajista koko kansan tuntema. Triathloniin kuuluu uintia, pyöräilyä ja juoksua.

Lauantaina ja sunnuntain vastaisena yönä kaupungissa puolestaan juostaan Midnight run Helsinki. Helsinki on neljäs kaupunki, joka saa järjestettäväkseen oman Midnattsloppet-juoksutapahtuman. Kilpailua on järjestetty Tukholmassa vuodesta 1982 ja viime vuosina se on levinnyt myös Göteborgiin ja Kööpenhaminaan.

Juoksumatka on kymmenen kilometriä, ja reitti kiertää Helsingissä mm. keskustassa ja Eirassa.

Pyörät polkaistaan matkaan sunnuntaina

Suomen suurin pyöräilytapahtuma Tour de Helsinki valtaa pääkaupungin kadut sunnuntaina. Pyöräilijät lähtevät kaikkiaan 140 kilometrin pituiselle lenkilleen Mäkelänkadulta. Reitti kiertää myös lähikunnissa.

Kilpailuun osallistuu runsaat 1800 pyöräilijää. Valtaosa ajajista on miehiä, noin 1700. Joukkueita kisassa on mukana 67.

Lähteet: YLE Helsinki