1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yyteri

Yyterin Twist kasvoi kaksipäiväiseksi

Yyterin kylpylähotellin kahdella lavalla esiintyy kahden päivän aikana 15 rautalanka-, beat- ja surfbändiä. Ensimmäisen vuoden yleisöpalaute lupaa festivaalille menestystä myös tänä vuonna. Järjestäjät lupaavat tapahtumalle jatkoa myös vuodelle 2011.

Yyterissä soi viikonvaihteessa rautalankamusiikki. Kuva: YLE

Rautalankafestivaalin nimikkokappaleen ensimmäisen kerran vuonna 1963 levyttänyt Timo Jämsen keräsi viime vuonna Yyteri Twistiin 1200 rautalankamusiikin ystävää. Satakunnan harrastemuusikoiden tuki sai järjestäjänä tapahtumasta niin paljon positiivista palautetta, ettei tapahtuman jatkosta ollut epäselvyyttä. Seuraavan tapahtuman pääesiintyjäkin valittiin heti Jämsenin esiintymisen jälkeen.

- Yyteri Twistin toinen levyttäjä on tietysti Jussi & the Boys ja heti viime vuoden tapahtumaa purkaessamme päätimme, että Jussi Raittinen yhtyeineen esiintyy meillä ensi vuonna, kertoo tapahtuman puuhamies Topi Löfman.

Lokakuun toisena viikonloppuna järjestettävän kaksipäiväisen tapahtuman toinen pääesiintyjä on A.Aallon Rytmiorkesteri. Löfmanin mukaan tämä on se orkesteri, jota ei lukuisista yrityksistä huolimatta koskaan saatu esiintymään legendaariseen Twang-tapahtumaan.

- Se oli minulle sellainen haaste, että se yksinkertaisesti vain piti saada esiintymään Poriin, Löfman sanoo.

Agents vuoden 2011 pääesiintyjä

Vaikka tämän vuoden lipunmyynti on vasta alussa ja itse tapahtumaankin on vielä tovi matkaa, on jo ensimmäiset linjanvedot tehty myös vuonna 2011 järjestettävästä Yyteri Twististä.

- Voin sen verran valottaa, että alkuperäisellä 80-luvun rautalankasysteemillään Agents tulee vuonna 2011 Yyteri Twistiin. Se on jo sovittu, Löfman täräyttää.